26 / 04 / 2024

One& Ortaköy'de Boğaz keyfi

One& Ortaköy'de Boğaz keyfi

Ortaköy'deki One& Ortaköy projesi çatısındaki havuz ve bahçe ile Boğaz'a karşı keyif yaptıracak.



Mimar Gökhan Avcıoğlu topraktan aldığı yeşilliği çatıda kullanarak doğaya geri verdiğine inanıyor..

Sahil ve sakin mahalle yaşantısıyla İstanbul'un en nezih semtleri arasında yer alan Ortaköy, yakında modern bir konut projesi ile tanışmaya hazırlanıyor. Doğu İnşaat tarafından yapılan ve Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından projelendirilen bölgenin en modern konut projesi One & Ortaköy, bu yılın sonundan itibaren sakinlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Projede büyüklükleri 90 m2 ile 230 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden 98 daireden oluşacak. Müşterilere 32 farklı daire alternatifinin sunacağı projede küçük salon isteyenler 150 m2 büyüklüğündeki 3+1 daireleri, büyük salon isteyenler ise 230 m2 büyüklüğündeki 3+1 dairelerden alabilecek. Projenin en önemli mimari özelliği ise aslında 4 bloktan oluşmasına rağmen mimar Avcıoğlu'nun yarattığı - yapı ile bloklar geçişleri mümkün kılması. Özellikle dış mimaride hissedilen yumuşak geçişler dik açılan yerine melez geometri denilen yöntemle mümkün kılınıyor.

Metrekare fiyatları 4 bin euro
One & Ortaköy projesinde yer alan dairelerin metrekare fiyatları 3 bin 500 ile 4 bin euro arasında değişecek.Projenin en önemli özelliği ise hem yeşil hem de doğaya saygılı bir bina olarak inşa edilecek olmasında. Bu nedenle mimar Avcıoğlu, binanın çatısını adeta bir bahçeye çevirmiş. Tamamen yeşillikle dolu olacak çatının bir bölümünde ise açık yüzme havuzu bulunuyor. Avcıoğlu, "Projede yeşili maksimum kullanıyoruz. Topraktan aldığımızı çatıda doğaya geri veriyoruz" diye konuşuyor. Avcıoğlu'na göre projenin en önemli özelliği ise yüksek duvarlarla yaşanılan mekânı sosyal ortamdan ayırmaması. Avcıoğlu, "Duvarlarla çevrili bir yaşam yaratmıyoruz" diye konuşuyor. Bu sonbaharda tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanan projedeki dairelerin yüzde 50'sinin satışı tamamlandı. Satın alanların birçoğunu ise çevrede oturan Ortaköy sakinleri oluşturuyor. One & Ortaköy sadece bir konut projesinden de oluşmuyor. Rezidansları hemen yanında ofis ve çarşı blokları da bulunuyor. 20 bin metrekare büyüklüğündeki ofis binası ihtiyaçlar ve isteğe göre bölümlendirilebilecek. Ofislerin altında ise küçük bir çarşı yer alacak.

One&Ortaköy künyesi
Rezidans sayısı: 98
Daire büyüklükleri: 90 - 230 m2
M2 fiyatı: 3 bin 500- 4 bin euro
İnşaat alanı: 50 bin m2
Yatırım miktarı: 50 milyon dolar

'Duvarlarla kaplı yaşama son'

GAD Mimarlık'ın sahibi mimar Gökhan Avcıoğlu, One & Ortaköy projesinde yarattığı yumuşak geçişli bloklar ile ilgi topladı. Mimarların hep 90 derecelik açılarla çalıştığını söyleyen Avcıoğlu, "Biz geri kalan 89 açıyla da ilgileniyoruz." diyor. Avcıoğlu, şehrin merkezinde bahçesi duvarla örülü yapıların suni bir yaşam tarzı yaratılmasına karşı çıkıyor. One & Ortaköy projesinde bu duvarı aşıyor.

Sabah

Geri Dön