25 / 04 / 2024

One Tower'ın yüze 10'unu diplomatik personel tercih etti!

One Tower'ın yüze 10'unu diplomatik personel tercih etti!

Tamamlandığında başkentin en yüksek konut kulesi olacak 48 katlı One Tower Diplomatique’in yaklaşık yüzde 10’u diplomatik personel tarafından tercih edildi.



Ankara'nın en yüksek konut kulesi One Tower Diplomatique'i hayata geçiren İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik'le sektörün durumunu ve geleceğini konuştuk. Ankara'da özellikle yabancılara konut satışı konusunda görünmez bir bariyer olduğunu kaydeden Özçelik, "Kentte bin 500'den fazla diplomatik personel yaşıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Saygın yabancı nüfusun Ankara'daki gayrimenkullere yatırım yapıyor olması, kentin geleceğine de yön veriyor" dedi.


 One Tower Diplomatique inşaat başladığı günden bu yana dikkati çeken bir proje oldu. Projeyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Projemizi, bin 150 rakımla başkentin en yüksek bölgelerinden Oran'da hayata geçirdik. Toplam 185 metre yüksekliğiyle kentin en yüksek konut kulesi olan One Tower Diplomatique, , 9 farklı büyüklük ve nitelikte, 2+1'den en üst katlarda yer alan penthouse'lara kadar çok alternatifli 306 rezidanstan oluşuyor. One Tower Diplomatique, dünyaca ünlü Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ankara'daki ilk konut projesi olma özelliği de taşıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde sahiplerine teslim edilecek projemizin hemen altında da One Tower AVM'yi hayata geçirdik. Özellikle kadın ve çocukların seveceği zengin marka karmasıyla Ankara'nın "dişi AVM'si" olarak öne çıktı.


 Projenin inşa edildiği bölgenin  Ankara  için özel anlamı var. Oran, One Tower Diplomatique için ne ifade ediyor?

Oran'ın Ankara için geçmişten gelen bir önemi var. Bir zamanlar bürokrasinin kalbi olan Oran, şu an seçkin kişilerin kent merkezinden uzaklaşmadan yaşamlarını sürdükleri bir bölge olarak öne çıkıyor. Çok sayıda yabancı temsilcilik ve büyükelçiliğe de yakın bir konumda hayata geçirdiğimiz One Tower Diplomatique, bölgenin bu önemine çok yakışan bir proje oldu. Konforlu ve kaliteli özellikleri, titizlikle kurguladığımız sosyal donatı alanlarıyla Ankara'nın en özel bölgesinin, en dikkati çeken konut projesi olan One Tower Diplomatique çok beğenildi. Bu yılın ilk aylarında yaşamın başlayacağı One Tower Diplomatique, yalnızca Oran ve çevresinden değil hem Ankara'dan hem de diğer bölgelerden de oldukça talep alan bir proje oldu.


 Yabancıya konut satışı konusunda başkent nerede?

Ev sahipliği yaptığı 125 büyükelçilik ve çok sayıda yabancı temsilcilikle kendi içinde 'küçük bir dünya' durumuna gelen Ankara'da yabancı yatırımcı duvarının 'diplomasi temsilcileri' ile yıkılmaya başladığını söylemek mümkün. Başkent'te yabancıya konut satışı konusunda özellikle son birkaç yıldır önemli adımlar atılmaya başlandı. Üretilen dünya standartlarında, konforlu ve kaliteli konutların yabancıların kentten gayrimenkul almasını da önemli ölçüde etkiledi. Yabancı yatırımcı genelde İstanbul ya da sahil kentlerini tercih eder. Ancak Ankara, son 2-3 yıldan bu yana çok ciddi atılımlara sahne oldu. Hayata geçirilen konutların büyük kısmı dünya standartlarını yakalarken, yaşam alanı konsepti iyiden iyiye oturdu. Aslına bakarsanız, Ankara için yeni olan bu özellikler, dünyanın pek çok ülkesinde standart. Bu adımlar yabancı yatırımcının dikkatinin de kente çevrilmesini sağladı. Şu an özellikle Ankara'da yaşayan diplomatik personel ve yabancı menşeili firmaların görevlileri yatırımlarını gayrimenkule yönlendirmeye başladı. Kentte bin 500'den fazla diplomatik personel yaşıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Yabancı nüfusun Ankara'daki gayrimenkullere yatırım yapıyor olması, kentin geleceğine de yön veriyor. Temsilcilerle başlayan sürecin devam edeceğini, Ankara'nın önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcının gözdesi konumuna geleceğine inanıyoruz.


 One Tower Diplomatique projenizi satın alan yabancılar da var mı?

Projemiz diplomatik personelin de dikkatini çekti. Tamamlandığında başkentin en yüksek konut kulesi olacak, 48 katlı One Tower Diplomatique konut projemizin yaklaşık yüzde 10'u diplomatik personel tarafından tercih edildi. Projemizin teslimine kısa süre kalması, konforlu yaşam garantisi, sosyal donatı alanları, kulenin hemen altında yer alan ve özellikle kadın ve çocuklara hitap eden markalarla Ankara'nın 'dişi AVM'si olarak öne çıkan One Tower Alışveriş ve Yaşam Merkezi gibi özellikler yabancıları da cezbetti.


Web: http://onetower.com.tr/


Sabah Ankara 


Geri Dön