18 / 04 / 2024

Online emlak siteleri 'satılık han -hamam' ilanlarıyla dolu!

Online emlak siteleri 'satılık han -hamam' ilanlarıyla dolu!

Narmanlı Han'ın 57 milyon dolara satılması tarihi han ve hamamlar için dönüm noktası oldu. Emlak siteleri, gazete ilanları sahibinden satılık tarihi han-hamam ilanlarıyla doldu. Fiyatlar 100 bin liradan başlayıp milyon dolarlara çıkıyor...



Narmanlı Han'ın 57 milyon dolara satılması tarihi han ve hamamlar için dönüm noktası oldu. Emlak siteleri, gazete ilanları sahibinden satılık tarihi han-hamam ilanlarıyla doldu. Fiyatlar 100 bin liradan başlayıp milyon dolarlara çıkıyor.


İstanbul'a gelen turist sayısının ve yabancı yatırımcıların turizm sektörüne ilgisinin artmasıyla birlikte tarihi mekanlara gün doğdu. Özellikle İstanbul'daki tarihi han ve hamamlar  otel, çarşı, ticari alan olarak kullanılmak üzere ciddi rakamlara alıcı buluyor. Bunun son örneği ise Narmanlı Han. Online emlak siteleri, gazetelerin ilan sayfaları da 'satılık han -hamam' ilanlarıyla dolu. Kapalıçarşı'daki Evliyahan bu ilanlardan sadece biri. 777 metrekarelik han 5.6 milyon dolara sahibinden satılık.  


HAMAMLAR SPA OLUYOR


İkinci sınıf tarihi han konumunda olan Evliyahan, İstanbul'un en çok turist çeken noktalarından Kapalıçarşı'nın Örücüler Kapısı'nın girişinde bulunuyor. İlan sahibi, butik otel olarak değerlendirilebilecek hanın sahibinden satılık olduğunu belirtiyor. Ayrıca İlan sahibi Rıdvan Alkan Evliyahan’da yüzde 60 devlet hibesi karşılığında tadilat masraflarının da alınabileceğini belirtiyor. Bir diğer satılık ilanı ise Fener Balat'taki tarihi hamama ait. Satılık SPA, hamam ve sauna ilanıyla satışa çıkan tarihi hamam 838 metrekare ve 60 kişi kapasiteli 15 odası bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet dönemine ait olduğu belirtilen hamamın, 1871 yılında hamamlar için düzenlenmiş nizamnameye göre birinci sınıf hamamlar arasında yer aldığı ve İstanbul'un en eski hamamı olduğu ifade ediliyor. Fiyatı ise 2 milyon TL. 


BARTIN'DA SADECE 100 BİN TL


Fatih Mollahüsrev Mahallesi'ndeki bir diğer satılık tarihi hamam ise 800 metrekare büyüklüğünde ve 15 odasıyla 150 kişilik kapasiteye sahip. Fiyatı ise 1.5 milyon dolar. İlanlara göre İstanbul dışında da satılık tarihi hamamlar mevcut. Bartın'da satışa sunulan 200 metrekarelik tarihi hamama biçilen değer ise daire fiyatı, sadece 100 bin lira.


57 MİLYON DOLARA SATILDI


1831 yılında Rus elçilik binası olarak inşa edilen Narmanlı Han, uzun yıllar atıl durumda kaldıktan sonra geçtiğimiz ocak ayında Erkul kozmetik'in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil'in sahibi Tekin esen tarafından 57 milyon dolara satın alındı.  Narmanlı Han'ın butik otel olarak kullanılacağı tahmin ediliyor.


Şenay Köşdere/Akşam Gazetesi 


Geri Dön