23 / 04 / 2024

Online imar durumu sorgulama!

Online imar durumu sorgulama!

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. İmar durumu online olarak sorgulanabilir mi? İşte, online imar durumu sorgulama!



Online imar durumu sorgulama!

Arsa üzerindeki yapılaşma hakkındaki  bilgileri gösteren imar durum belgesi; Ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceğini; İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını;  Terkler, tevhid ve ifraz şartları ile arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceğini bildiriyor. 


İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belediye tarafından belli miktarlarda harç talep ediliyor. İmar durum belgesinin belediyeden alınabilmesi için dilekçe, tapu aslı, çap aslı ve vekaletname gerekiyor. Ancak, sadece bilgi amaçlı olmak üzere internetten online olarak da imar durumu sorgulanabiliyor. 


Online imar durumu sorgulama!

Büyükşehir belediyelerine bağlı ilçe belediyelerinde E-belediye uygulaması ile online imar durumu sorgulanabiliyor. Fakat bu e-imardaki bilgilerin bilgi amaçlı olup, kesinlikle yasal geçerliliği olmadığını bilmeniz gerekiyor. Yasal bilgi alınabilmesi için belediyenin ilgili birimlerine gereken belgelerle başvuru yapılması gerekiyor.


İmar durumu belgesinde yer alan esaslar:

- Ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği,

- İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağı,

- Terkler, tevhid ve ifraz şartları,

- Arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği. 


İmar durum belgesi almak için gerekli belgeler!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön