19 / 04 / 2024

Ontan Grup'un yeni projeleri yolda!

Ontan Grup'un yeni projeleri yolda!

Ontan Grup 2006 yılında, inşaat fakültesindeki arkadaşlıklarını profesyonel iş hayatına taşıyan genç girişimci mühendisler Onur Ökten ve Taner Akçınar tarafından kuruldu. 10 yıllık genç bir firma olmasına karşın firma, inşaatta dünyanın en büyük 250 sıralamasına göz dikti.




Ontan Grup 2006 yılında, inşaat fakültesindeki arkadaşlıklarını profesyonel iş hayatına taşıyan genç girişimci mühendisler Onur Ökten ve Taner Akçınar tarafından kuruldu. 10 yıllık genç bir firma olmasına karşın firma, inşaatta dünyanın en büyük 250 sıralamasına göz dikti. 


Grubun ana şirketinin Ontan inşaat olduğunu dile getiren Ontan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tiğin Özmeydan, gayrimenkul iş geliştirme, inşaat taahhüt ve yapı kimyasalları üretimi konusunda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Ontan Grup olarak bugüne kadar 2 binin üzerinde konut projesi hayata geçirdiklerini kaydeden Özmeydan. "2012 yılında İzmir'de Modda Mavişehir, Ontan Bahçe ve Ontan 414 projeleri bunlar arasında. Ontan Bayraklı ve Manisa projelerimizin lansmanını ise 2015 yılında yaptık" dedi. Gayrimenkul geliştirme konusunda 2016 yılında yaklaşık 600 yeni konut üreteceklerini açıklayan Sait Tiğin Özmeydan, "2017, bizim için farklı ve önemli bir yıl olma özelliği taşıyor. 2017 itibarıyla hem  İzmir  dışında hem de yurtdışında proje lansmanlarımız olacak. 2017 yılı Ocak ayında İstanbul'daki projemizin lansmanını yapacağız. Bu projenin ruhsatı alındı" şeklinde bilgi verdi. 


Bunun dışında İzmir'de Ofis Park projesini hayata geçireceklerini belirten Özmeydan. "Bu projenin 250 bin metrekarelik bir inşaat alanı olacak. Ayrıca İzmir'de yine 2017'de bir tanesi 43, diğer 28 katlı iki yüksek yapı projesi hayata geçireceğiz" dedi. Ciroda 2016 yılında 200 milyon liraya yaklaştıklarını kaydeden Özmeydan, "2017 yılında 450 milyon TL Gayrimenkulde 'Modda' markasını öne çıkaracak Bundan sonra üretecekleri bütün gayrimenkul projelerini 'Modda' markası altında toplayacaklarını anlatan Ontan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tiğin Özmeydan, "Kasım ayında marka lansmanı yapmayı planlıyoruz. Örneğin 'Yeşil Modda' LED sertifika adayı bir projeyi temsil edecek. Çeşme ya da Bodrum'da lansman yaparsak, turkuaz mavisi rengi ile çıkacağız. İnsanların Modda'yı gördüğü zaman o projenin konseptini algılamasını istiyoruz. Artık gayrimenkul geliştirmedeki tarzımız bu olacak" dedi. 

İzmir'den bir şirket olarak dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi arasında girmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi beş yıl içinde zorlamaya başlarız" dedi. 

Ürettikleri gayrimenkul projelerinin yönetimini için yeni bir şirket olarak Modda Management'i kurduklarını anlatan Özmeydan. "Yaklaşık dört ay önce kurduğumuz bu şirket ürettiğimiz gayrimenkul projelerinin yönetimini üstelenecek" şeklinde bilgi verdi. Artık projeyi sadece üretmenin değil, o projenin yaşayabilmesinin de önemli olduğunun altını çizen Özmeydan. 'Modda Management' ile sadece Ontan Grup projelerini yöneteceklerini belirtti. 

Kurumsallaşma yönünde önemli adımlar attıklarını da sözlerine ekleyen özmeydan, "Yazılım yönetim sistemi ERP'yi kurduk. Bu sayede bütün departmanlar bilgisayar ağı ile birbirine bağlandı. Bu bizi satın alma. iş geliştirme, finans anlamında hızlandıracak" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön