18 / 04 / 2024

Onur Durmuş: İnşaat sektöründe uzun vadeli planlama şart!

Onur Durmuş: İnşaat sektöründe uzun vadeli planlama şart!

İnşaat sektöründe uzun vadeli planlama yapılması gerektiğini söyleyen DRC Grup Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş, çimento, beton ve demir fiyatlarının giderek yükselmesiyle girdi maliyetlerinin de arttığını söyledi.



Çimento, beton ve demir fiyatlarının giderek yükselmesiyle girdi maliyetlerinin de arttığını belirten DRC Grup Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş, konut sektörünün bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti.


Durmuş, inşaat sektöründe uzun vadeli planlama yapılması gerektiğini söyleyerek; şirket olarak fiyatı dolara bağlı artan girdilerde sermayelerini dolara çevirdiklerini; böylece dövize endeksli artışlardan olumsuz etkilenmediklerini dile getirdi.


Durmuş, yükselen girdi maliyetlerini, aldıkları önlemler sayesinde konutlara yansıtmadıklarını ve bu durumun ev satın almak isteyenler için önemli bir avantaj sağladığına dikkat çekti.


Durmuş, "Girdi maliyetlerindeki artıştan birçok firma olumsuz etkilendi. Ya inşaatlarını durdurdu; ya da liste fiyatlarını güncelledi. Biz bu artışı ön görerek önlemlerimizi aldık. Şu anda Coordinat Bornova'da uygun fiyatlı ve yüksek kalitede konutların satışını yapıyoruz. Satışlarda yüzde 70 seviyesini yakaladık. Eylül ekim aylarında konutların satışını tamamlamayı planlıyoruz" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön