28 / 03 / 2024

Onur Öngün: Anadolu'nun dört bir yanı yatırım ve cazibe merkezi oldu!

Onur Öngün: Anadolu'nun dört bir yanı yatırım ve cazibe merkezi oldu!

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün: " Sadece metropoller değil, Anadolu'nun dört bir yanı yatırım ve cazibe merkezi oldu. " açıklamasını yaptı..



Anadolu'nun dört bir yanında yapılan yatırımlar iç bölgelerdeki emlak ve arsa fiyatlarını metropoller ve sahil kentleri ile yarışır hale getirdi. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkam Onur Öngün: "Önceden yatırım düşünenler İstanbul,  Ankara  ve birkaç sahil kenti dışında herhangi bir yerle ilgilenmezdi. Ancak şimdi sadece metropoller değil, Anadolu'nun dört bir yanı yatırım ve cazibe merkezi oldu." 


Türkiye genelinde özellikle son 10 yıldır devam eden alt ve üst yapı yatırımları, uzun yıllar kendi yağıyla kavrulmaya çalışan Anadolu'ya ilaç gibi geldi. 


Modern gelişim trendindeki Anadolu'nun dört bir yanında yapılan yatırımlar iç bölgelerdeki emlak ve arsa fiyatlarını metropoller ve sahil kentleri ile yarışır hale getirdi. 


Gayrimenkul sektörüne yön veren Onursal AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, büyükşehirlerdeki dev projeleri yakından takip eden Anadolu kentlerinin de artık modern yapılara ev sahipliği yaparak, kabuk değiştirmeye başladığını kaydetti. 


Merkezi hükümet yatırımlarından aldığı payın yanı sıra belediyelerin başarılı çalışmalarının da bu değişimde katkısı olduğunu vurgulayan Öngün "Önceden yatırım düşünenler İstanbul,  Ankara  ve birkaç sahil kenti dışında herhangi bir yerle ilgilenmezdi. 


Ancak şimdi sadece metropoller değil, Anadolu'nun dört bir yanı yatırım ve cazibe merkezi oldu. Tercihlerin değişmesinde enerji, ulaşım gibi alanlarda hayata geçirilen yatırımlar çok etkili. Kurulması planlanan nükleer santraller, gitgide ağını genişleten hızlı tren hattı, sanayiye yapılan yatırımlar Anadolu'ya ilgiyi arttırdı. Tabi bu durum arsa ve emlak fiyatlarını da adeta uçurdu. Öyle ki bazı bölgelerde konut fiyatları yüzde 20 ila 30 oranında yükseldi" dedi. 


"Taşı toprağı altın" İstanbul için planlanan Kanal İstanbul, 3'üncü havalimanı ve 3'üncü köprü gibi dev yatırımların bölgenin değerini arttırdığının altını çizen Öngün, Başkent Ankara'da da genişleyen metro ağı güzergahında bulunan yerlerin hızla değer kazandığını bildirdi. Öngün, "Mamak'ta ise gecekonduların kaldırılması ve kentsel dönüşümle birlikte arsa ve konut fiyatları yeni bir çizgi yakaladı. Ege'nin incisi İzmir'de ise arsa ve emlak fiyatları, başta raylı sistem olmak üzere şehre yapılan önemli yatırımlar ve kentsel dönüşümle yükselmeye başladı" ifadelerini kullandı. 


Anadolu'ya yatırım piyangosu vurdu Profesyonel gayrimenkul yatırım uzmanı Öngün, Mersin ve Sinop'ta nükleer santral kurulmasına yönelik yatırımların açıklanmasının ardından her iki kentte de arsa ve gayrimenkul fiyatlarının hatırı sayılır ölçüde yükseldiğini, Erzurum gibi spor yatırımlarının yoğunlaştığı illerde de önemli miktarda değer artışları olduğunu kaydetti. 


Öngün, şöyle devam etti:"Eskiden gayrimenkul fiyatlarını yeşil alan, manzara, sahile yakınlık, arsa değeri, malzeme kalitesi ve genişlik belirlerken, son zamanlarda büyük projelere yakınlık da etkili olmaya başladı. Sinop'a nükleer santral kurulmasıyla kentin gelişeceğine inanan yatırımcılar, arsaya yönelince fiyatlar tavan yaptı. Kentte arsaların metrekaresi 3 ila 4 liradan, 35 ila 40 liraya yükseldi. Arsa alanların sayısı da 3 kat arttı. Hızla kalkınan illerimizden Denizli'de ise arsa ve gayrimenkul fiyatlarını sanayi yatırımları ve ticaret alanları belirliyor. Hızlı tren çalışmaları henüz tamamlanmadan arsa ve konut fiyatlarının uçtuğu kentlerden Sivas'ta da, sistemin aktif hale gelmesinden sonra şu an 200 ila 400 bin arasında seyreden konut fiyatlarının artması bekleniyor. Antalya, Konya, Gaziantep, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Mersin, Sakarya, Bursa, Trabzon ve Erzurum gibi Anadolu kentlerinde de emlak ve arsa fiyatları sürekli yükseliyor. Dev yatırımlar hayata geçtikçe, yatırımcıların Anadolu'ya ilgisi devam eder." 

Son Saat



Geri Dön