24 / 04 / 2024

Onur Özsoy kimdir?

Onur Özsoy kimdir?

Özsoy Mimarlık kurucusu Yüksek Mimar Onur Özsoy kimdir? İşte Zorlu Grubu için projelendirdiği L Binası ile 2008’de YEM Mimari Tasarım Ödülü’nün sahibi olan Onur Özsoy ve Özsoy Mimarlık..



Onur Özsoy kimdir?

Onur Özsoy, 1949 Gelibolu doğumlu. 1969’da İstanbul Erkek Lisesi’ni, 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitiren Onur Özsoy, Özsoy Mimarlık kurucusu.


Onur Özsoy ve Özsoy Mimarlık, Zorlu için projelendirdiği L Binası ile 2008’de YEM Mimari Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.


Yüksek Lisans mezuniyetinin ardından 1978 yılında Özsoy Mimarlık’ı kurarak profesyonel kariyerine başlayan Onur Özsoy, 2008 yılında “L Binası” projesiyle YEM Mimari Tasarım Ödülü’nü aldı. 


Onur Özsoy, çeşitli ölçeklerdeki mimari proje çalışmalarıyla 34 yıldır iş hayatını sürdürüyor.


Özsoy Mimarlık

Türkiye'nin tekstil devi Zorlu Grubu'nun birçok yapısını üstlenen Özsoy Mimarlık'ın bir diğer özelliği de mimari tasarım yanında, birçok projenin inşaatını ve dekorasyonunu üstlenebilecek esnek bir organizasyona sahip olması. 


Daha önce Türkmenistan'da çeşitli projeler gerçekleştiren Özsoy Mimarlık, şu sıralar yoğun olarak proje yürüttüğü Kazakistan'daki yapılanmasını tamamlayarak yurtdışında etkin bir mimarlık ofisi olmayı hedefliyor.


Mimar Onur Özsoy, Turkish Buildings & Decoration dergisine verdiği röportajda şöyle anlatıyor; “Yurtdışında Rusya'da Türkmenistan'da hem projesini hem de inşaatını üstlendiğimiz projeler oldu. şimdi 1 yıldır Kazakistan'da yoğun bir biçimde faaliyet gösteriyoruz. 


Çimkent'te 6 kişilik bir mimarı ofisimiz bulunuyor. Birisi Kazak şirketi, diğeri bir offshore şirketi olan Özsoy Industrial Constraction olmak üzere iki şirket aracılığı ile faaliyet gösteriyoruz. 


Ofisler, inşaat makineler ve teknik kadromuzla Çimkent bizim için kalıcı bir adres oldu. İlk etapta aldığımız işler istediğimiz düzeyde değildi ama şu an kendimizi kabul ettirdik. Üstlendiğimiz projeler arasında Kuzey Çimkent Bölge Planı, Dere Islah Projesi, Nikâh Salonu, Cumhurbaşkanı Yazlık Rezidansı bulunuyor.”




Geri Dön