19 / 04 / 2024

Onurkent Sitesi'nde icradan 130 bin TL'ye satılık daire!

Onurkent Sitesi'nde icradan 130 bin TL'ye satılık daire!

Kartal 6. İcra Müdürlüğü; Ounurkent Sitesi'ndeki 130 bin TL'lik daireyi satıyor. Dairenin ihalesi 11 Mart'ta Kartal 6. İcra Müdürlüğünde yapılacaktır  



KARTAL 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:
TAPU KAYDI: Maltepe ilçesi yenikariye mahallesinde kain 41 ada, 245 parsel sayılı 1503.00 m2 miktarlı kat mülkiyetli taşınmazda 1/38 arsa paylı A blok zemin kat 5 nolu meskenin tamamı borçlu adına kayıtlı olup açık arttırma ile satılacaktır.

İMAR DURUMU: Dosyada mevcut, Maltepe Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğünün 24.09.2010 tarih 2010/37432 sayılı imar durumu yazısında söz konusu 245 sayılı parselin, 26.02.2007-21.05.2008 t.t. Li 1/1000 ölçekli Maltepe E-5 Güneyi imarın palanında (5/A-4/4) yapılanma şartlarında konut alanında kaldığı bildirilmiştir.

TAşžINMAZIN EVSAFI: Söz konusu gayrimenkul Maltepe ilçesi yenikariye mahallesi yüksek sokağı gümrükçüler sokağı ve aydın sokağı arasında kalan yüksek sokaktan mahallen 14 kapı nolu betonarme karkas sistemde iki bodrum bir zemin üç normal katlı inşa edilmiş ONURKENT SİTE'si A2 blok zemin kat 5 nolu dairesidir. Daireye üçüncü kat girişinde bir hol, hole açılan salon mutfak tuvalet ile bir koridorda ikisi balkonlu üç yatak odası banyo mahalleri mevcuttur. Döşemeler ıslak zeminlerde seramikle, salon ve odalar ahşap parke ile kaplıdır. Mutfakta tezgah altı üstü dolapları, banyoda küvet, klozet ve lavabo vardır. Daire takriben 110.00 m2 sahalı olup, dairede doğalgaz yakıtlı kombi kat kaloriferi tesisatı vardır. Bina., vasat malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup binada su elektrik doğalgaz tesisatları bulunmaktadır. Bina her türlü belediye hizmetlerinden istifade eder konumda olup ulaşımı kolaydır.

SATIşžA ESAS TAşžINMAZIN KIYMETİ:
Bulunduğu semt semt içindeki yeri imar durumu inşa tarzı hali hazır vaziyeti bu civardaki daire alım satım rayiçleri kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi binanın yıpranma payı kıymetine etki eden tüm faktörler ile günün iktisadi koşulları da gözönünde bulundurularak dairenin tamamının 130.000.-(Yüzotuzbin) TL'sı kaymete mütehammil olacağı kanatine varılmıştır.
Satış şžartları:

1 - Yukarıda tapu kaydı imar durumu halihazır durumu ve evsafı ile kıymetleri verilen

1. Satış 11/03/2011 günü Saat: 11.00-11.10'a kadar.
2. Satış 21/03/2011 günü Saat: 11.00-11.10'a kadar.
Kartal 6. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 21/03/2011 günü aynı yerde, aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflannı geçmesi lazımdır. BöyJe fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- işbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaimdir.

7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. ic. İf. K. 126   ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No:27 (B;4313-127) (vmww.bik.gov.tr)
 
Dosya No: 2010/ 3603 TAL


Geri Dön