20 / 04 / 2024

Optimum Kadıköy'e kriz uğramadı

Optimum Kadıköy'e<font color=red> kriz </font>uğramadı

Rönesans Alışveriş Merkezleri tarafından 27 Kasım 2008 tarihinde Göztepe E5 karayolu üzerinde açılan Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi Kadıköy'ü açılışından bugüne hergün ortalama 40 bin kişi ziyaret etti.



Merkez, krize rağmen, doğru mağaza karması ve doğru fiyat politikasıyla ciro bakımından da beklenenin çok üstünde rakamlara ulaştı. Büyük markalar Türkiye genelindeki tüm satış rakamları kıyaslandığında son dönemdeki en yüksek cirolarını Optimum Kadıköy'de gerçekleştirdiler.

Bayram tatilinde 360 bin kişinin ziyaret ettiği Optimum Kadıköy'ün hedefi yılda 15 milyon ziyaretçiyi ağırlamak. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli markalarının yeni sezon ve outlet ürünlerinin yer alıdığı merkezin en büyük farkı outlet konseptini şehrin merkezine getirmiş olması.

Ankara ve İstanbul'dan sonra Adana,  İzmir  başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok iline Optimum outlet konseptini götürecek olan Rönesans,Türkiye'nin ilk zincir AVM'lerini de Optimum'la kurmuş oldu.

Mağaza karmasıyla fark yaratıyor....

Rönesans'ın 22 Kasım 2007'de inşaatına başladığı Optimum Kadıköy, outlet konseptini şehrin merkezine getirirken, Anadolu yakasında bir ilk olan 541 m² büyüklükteki ve en son teknolojiye sahip buz pisti ile rakipleri arasında fark yarattıyor.


Mağaza kiralaması Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından yapılan Optimum Kadıköy'ün kiralama çalışmaları, perakendecilerin yoğun talepleri neticesinde kısa zamanda tamamlandı. Toplam 163 mağazayla hizmet vermekte olan Merkez'de; Migros, Koçtaş, Media Markt, Beymen, Vakko, Park Bravo, LCW, YKM, Mudo, Boyner, Koton, Ayakkabı Dünyası gibi Türkiye'nin ve dünyanın en önemli markalarının outlet ve yeni sezon ürünleri yer alıyor. Mağaza karmasıyla fark yaratan Optimum Kadıköy; kadın, erkek hazır giyim, kişisel bakım, ev tekstili, elektronik, çocuk yapı market, bay-bayan kuaför, oto yıkama, aksesuar ve hediyelik eşya mağazalarıyla sadece alışverişin değil; bulunduğu lokasyonda tek olma özelliği taşıyan buz pisti, eğlence merkezi ve tasarımından düzenlemesine kadar farklı konumlandırılan ve gün ışığı alan 2500 oturma kapasiteli Food Court katıyla eğlencenin de aranılan adresi olacak.


Uygun Konumuyla da çekim merkezi...

İstanbul Anadolu yakasının kalbinde konumlandırılan Optimum'a, ana arter üzerinde bulunması nedeniyle erişim de çok rahat. E-5 karayolu üzerinde bulunması, Anadolu yakasının en gelişmiş ilçelerinden Kadıköy'de olması, yapılmakta olan metroya yakınlığı, şehrin pekçok noktasına hizmet veren müşteri servisi, ücretsiz otoparkı ve 5 TL'ye verilecek olan vale hizmetiyle Merkez, geniş bir hedef kitle için önemli bir çekim merkezi olacağa benziyor.


Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezleri Hakkında


Ankara: 29 Ekim 2004 tarihinde açılan ve Ankara'nın ilk outlet alışveriş merkezi olan Optimum Outlet Ankara, Etimesgut bölgesinde, İstanbul yolu üzerinde hizmet veriyor. 18 Kasım 2006'da ek binanın da tamamlanmasıyla hizmet alanını genişleterek 171 mağqazaya ulaşan Optimum Outlet Ankara, bulunduğu bölgenin ilk alışveriş merkezi olma niteliğini taşıyor. Optimum Outlet Ankara, Ankara'da bir ilk olan 15.000 m²'lik eğlence kompleksiyle birlikte, ismini de Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi olarak değiştirmiştir.

İzmir: 200 milyon dolar değerindeki bu projenin inşaatına 2009'un ilk çeyreğinde başalandı. Projenin, 2010 yılı eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Optimum İzmir, 150 bin metrekarelik inşaat alanıyla, Türkiye'nin en büyük outlet alışveriş merkezi olma özelliği taşıyacak.

İstanbul Silivri: 2010'un ikinci çeyreğinde açılması planlanan merkez, gerçekleştirilen yeni konut yatırımları ile birlikte, bölgenin ticari yatırımlara olan ihtiyacını karşılamak üzere konumlandırıldı. 29.200 m²'lik alan üzerindeki bu yatırım kapsamında; hipermarket, sinema salonu, eğlence kompleksi, mağazalar, restoranlar ve yapı market yer alacak.

Adana: 2010'un ortasında açılması planlanan merkez;  Adana  ilinin güneydoğusunda,Seyhan Nehri'nin kıyısında veHilton Oteli'nin karşısında kısacası şehrin en merkezi noktasında konumlandırıldı. 57.500 m² kiralanabilir alana sahip olan yatırımda; hipermarket, yapı market, mağazalar, anchor mağazalar, elektronik market, sinema salonu, eğlence kompleksi, food court katı ile buz pateni pisti yer alıyor.

Rönesans Alışveriş Merkezleri Hakkında: Rönesans Alışveriş Merkezleri, Rönesans İnşaat iştirakı olan bir AVM Proje Geliştirme şirketidir. Dünyanın en büyük inşaat şirketleri sıralamasında 2007 yılı itibariyle 61'inci ve Türkiye sıralamasında 2'nci olan Rönesans İnşaat, Ankara'da yaptığı Türkiye'nin en büyük outlet merkezi Optimum'dan sonra; başta Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya ve Adana olmak üzere, 22 ilde daha alışveriş merkezi açmayı hedeflemektedir. 1993 yılında kurulan Rönesans İnşaat, Türk müteahhit firmaları içinde de ikinci sırada yer almaktadır. Bugüne kadar toplam 4 milyar dolar değerinde projeyi hayata geçirmekle kalmayıp; 15 bin çalışanıyla şirket, 2010 yılında, 3 milyar avroluk yatırımıyla toplam 25 alışveriş merkezi daha açmayı planlıyor.

İlgili haberlerOptimum Kadıköy'e 4 günde 250 bin müşteri

Optimum Kadıköy AVM açıldı

Optimum Kadıköy Göztepe'ye nasıl gidilir?

Optimum Outlet'te kiracıya yeni bir açılım

Optimum Kadıköy Göztepe 27 Kasım'da açılıyor

Geri Dön