16 / 04 / 2024

Ora AVM Çinli yatırımcılara kiraya mı verilecek?

Ora AVM Çinli yatırımcılara kiraya mı verilecek?

İstanbul Bayrampaşa’daki batık alışveriş merkezi (AVM) Ora’nın Körfez Bölgesi’nden bir fona satılıp Çinlilere kiralanacağı haberi tekstil ve perakende dünyasını ayağa kaldırdı.



Ora’daki mağazaların ucuz Çin mallarına mesken olacağı endişesini dile getiren sektör temsilcileri, Çinlilere gitmesin diye AVM’ye talip oldu.


Çinlilerin Türkiye pazarına girmesi halinde yerli piyasayı yok edeceğini belirten  Ankara  Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, “Madem kurtarılması gereken bir kredi var ve böyle bir yol bulunmuş, o halde Ora’yı biz kiralayalım” dedi.


Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri (İTKİB) gibi oluşumların bir araya gelebileceğini kaydeden Karakuş, “Herkesin katkısıyla bir kaynak yaratılabilir. Hem kredi ödenir hem de biz pazarımızı kurtarırız. Çinliler Türkiye’ye girdiği anda biteriz. Zaten sektörün durumu belli. Bizim firmamız son 3 yılda 700 kişilik istihdamdan 61 kişiye düştü. Şartlar böyleyken ucuz Çin malı ile rekabet edemez, daha beter oluruz” diye konuştu.


Ekim 2011’de faaliyete geçen ancak kısa bir süre sonra kapanan Ora AVM’ye Ziraat Bankası 270 milyon Euro kredi vermiş, şirketin iflasıyla alacaklarını tahsil edememişti.


Yeni Akit


Geri Dön