19 / 03 / 2024

Oraka, Kayabaşı 17. Bölgeyi 2012'nin ikinci yarısında bitirecek!

Oraka, Kayabaşı 17. Bölgeyi 2012'nin ikinci yarısında bitirecek!

  Oraka Grup Yönetim Kurulu Başkanı H. Tuncay Altunsu, TOKİ tarafından geçen yıl düzenlenen Konut Tasarımı Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışmasında dereceye giren Kayabaşı 17. Bölge Projesi hakkında bilgiler verdi  



Konut sektöründe yenilikler, teknolojik gelişmeler hızla devam ediyor. Özellikle son yıllarda konut sektöründe gözle görülür bir değişim yaşanıyor.

Büyük ölçekli konut projeleri, yüksek teknoloji gerektiren akıllı binalar ve çelik konstruksiyon işleri konusunda tamamladığı projelerle sektörde önemli bir yer edinen Oraka İnşaat 15. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 2012 yılına merhaba demeye hazırlandığımız şu günlerde inşaat sektörünün bir yılını ve önümüzdeki yıl için beklentileri Oraka Grup Yönetim Kurulu Başkanı H. Tuncay Altunsuya sorduk.

Nitelikli konut talebi gözle görülür oranda arttı...

2011 yılında inşaat ve gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirir misiniz

2011 yılı özellikle son altı aylık dönemde geçen yıllara göre konut satışı anlamında çok daha hareketli geçti. Sektörde artık pazarlama argumanı daha bilinçli yapılmaya başladı. Özellikle yaşadığımız Van depreminin ardından nitelikli konut talebi gözle görülür oranda arttı. 2011 yılının  son çeyreğinde ev almak isteyen kişilerin fiyat, kalite, semt sıralamasında kalite ön sıralarda yer almaya başladı. Ayrıca bu yıl özellikle doğa ile dost ve engelsiz projeler ön plana çıktı.

Oraka Grup olarak sizin yürütmekte olduğunuz doğa dostu, engelsiz projeler var mı

Oraka Group olarak  Kayabaşı 17. Bölgede yürütmekte olduğumuz projenin belirgin iki özelliği var: Çevreye duyarlı ve engelsiz yaşam alanı temaları.  TOKİ  tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen Konut Tasarımı Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışmasında dereceye giren Kayabaşı 17. Bölge Projesi 150 bin metrekare alana sahip olup, 840 konuttan oluşuyor. Özellikle proje kapsamında konutların teraslarında yaklaşık 8 bin metrekare alanda bodur ağaçlarla peyzaj çalışması, yağmur suyu depolama, güneş enerji sistemleri  gibi çevreye duyarlı uygulamaların yanısıra engelsiz bir yaşam için gerekli tüm detaylar yer alıyor.  Projeyi   2012 yılının ikinci yarısında tamamlayacağız.

Türkiyenin durumu diğer ülkelere göre nispeten daha iyi...

2012 yılı için beklentileriniz, sektörde yaşanacağını düşündüğünüz gelişmeler neler

Bu yılı beklenenden çok daha yüksek bir taleple kapatacak olan gayrimenkul sektörü, faizlerin yükselmesi, Avrupada ciddi bir krizin yaşanması ve bunun Türkiyeye sıçrama olasılığı sebebiyle ciddi bir kampanyaya girişti. Krizin tüm dünyaya sıçraması ihtimalini düşündüğümüzde Türkiyenin durumu diğer ülkelere göre nispeten daha iyi... Bu kampanyaların 2012 yılında artarak devam edeceğini düşünüyorum....

Sona ermekte olan yıl ile karşılaştırdığımızda bu kampanyaların farkı ne olacak

Konut sektöründe krizle birlikte artış gösteren bu kampanyalarda kısa vadeli yatırım olarak değerlendirilebilecek  özellikle şehir merkezlerine yakın, daha yeşil, çevre dostu, daha nitelikli ve konsept projelere talep olacaktır. Gayrimenkul fiyatları ise  tahminen 2011 yılı fiyatlarının biraz altına düşecektir.

 


Geri Dön