14 / 05 / 2024

Oral Mimarlık, Türkiye Mimari Ödülü'nü aldı!

Oral Mimarlık, Türkiye Mimari Ödülü'nü aldı!

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (www.propertyawards.net), gayrimenkul ve emlak sektöründe faaliyet gösteren şirketler arasında en yüksek seviyede başarı gösterenlere veril



Bu ödüller, çok çeşitli gayrimenkul disiplinlerinde uzmanlaşmış deneyimli profesyonellerden oluşan bir jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda verilmektedir.

Bloomberg Television ile işbirliği içerisinde düzenlenen 2010 Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. İstanbul Türkiye´den Oral Mimarlık, yarışmada ödül kazanma başarısını gösterdi. Şirket, Nişantaşı´nda gerçekleştirdiği Değer 16 projesi (www.deger16.com) ile `Türkiye Mimari Ödülü´ kategorisinde ödüle layık görülerek, proje sunumunu gerçekleştirmek üzere Londra´da 24 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek olan üst düzey gala yemeğine davet edildi.

Bu yılın jüri üyeleri arasında Google UK gayrimenkul pazarı sektör başkanı Ben Wood, Ulusal Gayrimenkul Profesyonelleri Federasyonu grup başkanı Peter Bolton King, Avustralya Mimarlar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Fiona Nixon, FIABCI Belçika başkanı Hendrik Nelde, International Homes Luxury Collection dergisi genel yayın yönetmeni Helen Shield ve Alman Gayrimenkul Birliği CEO´su Sven Johns yer alıyor.

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Amerika, Asya Pasifik, Avrupa ve Afrika, Arabistan ve İngiltere`yi kapsayan bölgelere ayrılmış olup katılımcılar kendi bölgeleri ile ilgili alanda katılım göstermektedir. Daha sonra her bölgeden, belirlenmiş kategoriler ve parametreler doğrultusunda kazananlar belirlenir ve en yüksek puanları alan kazananlar, dünyanın en iyi gayrımenkul şirketinin belirleneceği uluslararası yarışmaya katılmaya hak kazanmaktadır.

Oral Mimarlık ortakları Kerem ve Ahmet Oral, kazandıkları ödül hakkındaki görüşlerini "Avrupa Gayrimenkul Ödülleri jürisinin çalışmamızı takdir ederek ödüle layık bulmalarından dolayı çok memnunuz. Projemiz Değer 16, Türkiye İstanbul Nişantaşı'nda çevresine değer katan ve hayat veren modern tasarımın mükemmel bir örneğini temsil etmekte, ayrıca konut ve ticari yapı tasarımında canlılık ve başarıyı ifade etmektedir." şeklinde belirttiler.

Şirket Ortağı ve Müteahhit Emre Oral, `Yenilikçi ve sürdürülebilir mimari, eşsiz hizmet ve olağanüstü güzelliğe inanan tasarım odaklı bir gayrimenkul şirketi olarak Türkiye´de gayrimenkul tasarımları gerçekleştirmeye devam etmeyi amaçlıyoruz´ şeklinde konuştu.

Oral hakkında

Değer 16, Türkiye´nin önde gelen tasarım ve uzman inşaat firmalarından Oral tarafından tasarlanmış, geliştirilmiş ve yine bu firmanın mülkiyetinde olan bir projedir. Değer 16, çalışmalarını lüks perakende ve konaklama projeleri odaklı sürdüren Oral´in ilk konut projesidir. 1933 yılında kurulan firma, oteller, lüks perakende mağazaları, ofisler ve özel konutlar gibi özel ve ticari kullanıma yönelik karmaşık bina türlerinin inşaatındaki deneyimi ile tanınmaktadır. Oral, 2006 yılından beri Louis Vuitton, Prada, Fendi, Miu Miu, De Beers, Coach mağazalarının Türkiye´deki ana müteahhidi olarak hizmet vermekte olup, ayrıca Louis Vuitton ve Christian Dior markalarına Rusya, Ortadoğu ve Asya´da da hizmet vermiştir.

Firmanın başarısındaki en önemli unsur mimari ve iç tasarımı inşaat kabiliyetleri ile tamamen entegre etmiş olmasıdır. Firma, bunun sonucunda, hizmet verdiği toplulukların gözdesi haline gelen son derece akılda kalıcı ve seçkin mekanlara imzasını atmaktadır.


Geri Dön