26 / 04 / 2024

Ordu Aybastı Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Ordu Aybastı Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Aybastılıların uzun yıllar özlemle beklediği Aybastı Kültür Merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi.




Yatırımlarına son sürat devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Aybastılıların uzun yıllar özlemle beklediği Aybastı Kültür Merkezi'nin temelini attı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Enver Yılmaz, “Allah izin verirse müteahhit firma, buranın boşaltılması dâhil olmak üzere çalışmalarını çok hızlı bir şekilde sürdürüp bitirecek. 18 ayda tamamlanması planlanan projenin daha erken de bitirilmesi söz konusu. Büyükşehir olarak, ilimizde bir tip kültür merkezi projesi oluşturduk. Bu projemizin içerisinde ilçe belediyelerimizin hizmet binası, sosyal donatı mekânları, hanımlar lokali, restoran, kafeterya, çocuk oyun alanları, misafirhane, yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı ve konferans salonu yer alıyor” diye konuştu.


Başkan Yılmaz, “Projemizi gerçekleştireceğimiz arsa, bu çalışmalarımızı kurtardığı için yüzme havuzu ve sauna sadece Aybastı’ya münhasır. Normalde kültür merkezlerimiz için uygun gördüğümüz rakam 4-5 milyon TL iken, Aybastı ilçemize yapacağımız bu projemizin ihale bedeli 8.5 milyon TL. İlçemizde güzel ve farklı bir kültür merkezi olacak. Her şeyin en iyisine layık Aybastımız, böyle bir hizmeti sonuna kadar hak etti. İlçemizin nüfusundaki artışın sonucu olarak, bu hizmetimizin temeli 2018 yılında değil şimdi atılıyor. Aybastılılar, en son yapılan referandumda %76’ya yakın ‘Evet’ oyu vererek bu anlamda bizim ile etle tırnak gibi olduğunu gösterdi. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 


 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön