29 / 03 / 2024

Ordu Botanik Park'ta alt yapı ve asfalt çalışmaları devam ediyor!

Ordu Botanik Park'ta alt yapı ve asfalt çalışmaları devam ediyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığından alınan bilgilere göre Türkiye'nin 4. Botanik bahçesi olan Botanik Park'ta yapılan çalışmalarla ilgili olarak üstyapının yaklaşık yüzde 90'lık kısmının tamamlandığı bildirildi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığından alınan bilgilere göre Türkiye'nin 4. Botanik bahçesi olan Botanik Park'ta yapılan çalışmalarla ilgili olarak üstyapının yaklaşık %90'lık kısmının bittiği ve geri kalan kısmının ise en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. 


Karadeniz Bölgesi'nin ilk Botanik Park'ı projesi kapsamında bitkilendirme çalışmalarının son hızla devam ettiği ve 300 çeşit bitki türü ile 30.000 bitki dikiminin gerçekleştirildiği bildirildi. Ayrıca, 116 dönüm alan üzerinde kurulan parkta, çim ekim çalışmalarının sürdürüldüğünü ve projenin uygulanmasında hızla sona doğru gelindiği açıklandı. 


BAHÇELİEVLER MAHALLESİ NE 700 TON MALZEME 


Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bahçelievler Mahallesi Şakir Çoruh Caddesi'nde de çalışmaların sürdürüldüğünü, toplam uzunluğu yaklaşık 700 metre olan Şakir Çoruh Caddesi yolunda, 700 ton civarında malzeme kullanıldığını belirtti. 


Yol kenarlarında yeşil alan çalışması ile kaldırım çalışmaların da şu ana kadar yolda 700 metre onarım 500 metre stabilize yol çalışması yapıldığı havaların ısınmasıyla beraber çalışmaların hız kazanacağını bildirdi. 


Ayrıca Karacaömer  TOKİ  yolunda toplam uzunluğu 1,5 kilometre, yaklaşık 7500 m2Tık bir alan da yapılan çalışmalarda sona gelindiğini belirten yetkililer bugüne kadar 1400 ton malzeme kullanıldığını ifade ettiler. 


Ünye Haber


Geri Dön