24 / 04 / 2024

Ordu Boztepe'ye Macera Parkı ve 50 bungalov ev yapılacak!

Ordu Boztepe'ye Macera Parkı ve 50 bungalov ev yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan 530 rakımlı Boztepe’ye, Macera Parkı ve 50 bungalov ev yapılması için çalışma başlattı.




Ordu Büyükşehir Belediyesi Boztepe'ye Macera Parkı ve bungalov evler yapılması için proje hazırladı. Fransa, Almanya ve ABD gibi birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'de de bazı kentlerde eğlenceli zaman geçirmek için tercih edilen Macera Parkı'nın Ordu'ya da kurulması için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi.


ÇEVRE DOSTU BİR PROJE

90 dönümlük bir alanda uygulanacak projeyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, "Boztepe'ye uygulayacağımız peyzaj projesi içerisinde farklı bir aktivasyon olması amacıyla ağaçları hem aktif hale getirmek hem de korumak için Macera Parkı adı altında proje çalışması başlattık. Projeden çocuklarımız ve gençlerimiz, tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hizmet alabilecek" dedi. Başkan Yılmaz "Boztepe özel orman alanını şahıslardan satın almak suretiyle Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçirmiştik. Burada bulunan ağaçlar da Orman Bölge Genel Müdürlüğü tarafından tescilli. Hazırladığımız, ihale aşamasına getirdiğimiz ve ağaçların üzerinde doğal dokuyu koruyan Macera Parkı projemizle buradaki ağaçları aktif hale getireceğiz" görüşünü dile getirdi.


HER YAŞA UYGUN MACERA

Macera parkın yanı sıra 50 bungalov ev yapacaklarını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz şöyle devam etti: "Boztepe'yi misyonuna uygun bir şekilde, Türkiye'nin turizm ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Boztepe, özellikle hafta sonları yoğun olarak ziyaret edilen en gözde turistik yerlerimizden biri. Macera Parkı'nda küçük çocuklar için ağ parkuru, yetişkinler için ip parkuru gibi her yaş grubuna hitap eden farklı macera dolu aktiviteler yer alacak. Zipline ile ağaçtan ağaca kanatsız uçarak, ağaçlar üzerinde dolaşarak zaman geçirmek mümkün olacak. Şehir manzarası eşliğinde bol adrenalin yaşanacak olan Boztepe, teleferiği ve yamaç paraşütüyle daha da rağbet görecek. Parkta doğaya ve ağaç gövdelerine zarar vermeden ağaçlar üzerine sabit direkler ya da çelik konstrüksiyonlarla platform sabitlenecek."


Sabah


Geri Dön