29 / 03 / 2024

Ordu Çatalpınar sıcak asfalta kavuşuyor!

Ordu Çatalpınar sıcak asfalta kavuşuyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Çatalpınar ilçe merkezi ve mahalle grup yollarındaki sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesinin Çatalpınar ilçe merkezi ve mahalle grup yollarındaki sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.

 

Yapılan çalışmalarla bir yandan ilçe merkezindeki trafik akışı rahatlatılırken diğer yandan da mahallelere ulaşımın daha konforlu bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, Çatalpınar ilçe merkezinde yoğun olarak kullanılan ve aynı zamanda Aybastı ve Kabataş ilçelerine de ulaşımı kolaylaştıran 1.300 m’lik alternatif güzergâhta sıcak asfalt çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında öncelikle elektrik hatları yer altına alındı, içme suyu hatları ve kanalizasyon hatları yenilendi. Altyapı çalışmalarının ardından yolun 1.000 m’lik kısmı sıcak asfalt yapılırken, geriye kalan 300 m’lik kısımdaki çalışmalar ise devam ediyor.

 

ELMAKÖY – AKKÖY YOLU SICAK ASFALTA KAVUŞTU

 

Toplam uzunluğu 6 km olan Elmaköy - Akköy bağlantı yolunda koruge boru çalışmaları, toprak işleri, alt temel imalatı, reglaj, plentmiks temel ve binder kaplama çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarda 600 m koruge boru kullanılırken, 53 m uzunluğunda 650 m3 taş duvar imalatı yapıldı. Altyapı ve sanat yapılarının tamamlanmasın ardından, yolun tamamı sıcak asfaltla kaplandı.

 

ŞİRİNKÖY – SAKARGERİŞ ARASINDA 5 KM SICAK ASFALT YAPILDI

 

Şirinköy – Sakargeriş bağlantı yolunda reglaj, toprak işleri, alt temel, plentmiks temel ve sanat yapıları imalatı ise devam ediyor. Çalışmalarda şimdiye kadar 445 m koruge boru kullanıldı ve 992 m uzunluğunda 8.047 m3 taş duvar imalatı yapıldı. Yolun 5 km’lik kısmında sıcak asfalt çalışması tamamlandı.

 

KEÇİLİ - GÜNDOĞDU GRUP YOLUNDA ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE

 

Çatalpınar ilçesini Çamaş üzerinden Gürgentepe ilçesine bağlayan Keçili - Gündoğdu Mahallesi grup yolunda toprak işleri, reglaj, alt temel, plentmiks temel imalatı, sanat yapıları, koruge boru ve binder kaplama çalışmaları tamamlandı. Altyapı için 500 m koruge boru döşenen yolda ayrıca 1.060 m uzunluğunda 5.950 m3 taş duvar imalatı yapıldı. Toplam uzunluğu 8 km olan yolun 7.450 m’lik kısmındaki sıcak asfalt tamamlandı ve “v” kanal çalışmaları devam ediyor.

 
YOLUMUZ OTOBAN GİBİ OLDU

 

Yapılan yol çalışmalarıyla ilgili duydukları memnuniyeti ifade eden Çatalpınarlı vatandaşlar, “Önceki durumunu bildiğimiz yol, çok kötü ve tozluydu. Yoldaki kasisler nedeniyle arabalar sürekli arıza yapıyor, çamurdan dolayı hayvanlar dahi yürüyemiyordu. Elektrik hatları yer altına alındı. Yapılan yolumuz otoban gibi oldu. Görünen köy kılavuz istemez. Çalışmalardan son derece memnunuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön