17 / 04 / 2024

Ordu Fatsa Belediyesi'nin yeni bina inşaatı başladı!

Ordu Fatsa Belediyesi'nin yeni bina inşaatı başladı!

Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan inşaatına başlanılan yeni belediye hizmet binası alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Eroğlu ve teknik ekip de eşlik ettiler.




Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan inşaatına başlanılan yeni belediye hizmet binası alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Eroğlu ve teknik ekip de eşlik ettiler. Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan inşaat alanında gerçekleştirdiği inceleme sonrası yaptığı açıklamada Fatsa'ya Selçuklu mimarisinde bir Belediye Hizmet Binası kazandıracaklarını söyledi.



“KAPALI ALANI 12 BİN 500 METREKARE OLAN BİR YAPI OLACAK”

Yeni belediye hizmet binasında inşaat çalışmalarının fiilen başladığını belirten Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Ben öncelikle yeni belediye binamızın şehrimize, Fatsa’mıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle şehircilik anlamında yeni bir mimari ile daha doğrusu eski mimariyi tekrar günümüze kazandırarak yapacağımız bir proje. Projenin dış cephesinde gözüktüğü gibi yeni belediye binamızı Selçuklu mimarisinde yapıyoruz. Günümüzde her geçen gün yapılarımız modern mimariye dönerken aslında geçmişteki mimarilerimiz çok daha güzelmiş. Özellikle Selçuklu mimarisi çok hoşumuza gidiyor o sebeple burada çok modern mimari projeyi çalışmakla beraber en nihayetinde Selçuklu mimarisi modelinde karar kıldık ve projede gözüktüğü gibi inşallah güzel bir binayı Fatsa’mızda hayata geçireceğiz. Yeni binamız toplam kapalı alanı 12 bin 500 metrekare olan bir yapı olacak, eski haliyle otopark olan alanın tamamı yine bodrumu otopark olacak. Hem belediyeye giren vatandaşların kullanacağı hem de dışarıdan insanların kullanacağı bir otoparkımız olacak” dedi.


  “12 GALERİ KATLI DÜKKAN 12 OFİS OLACAK”

  Binanın zemininden yukarıya doğru çıkıldığından zemin katında yanlardan çekilerek kısmen daralarak yukarıya 5 katlı bir bina olacağını ifade eden Başkanımız Anlayan, “Bu binada Hükümet Konağı ve Ata Caddesi tarafından belediye binamıza giriş olacak. Yan cephelerde de 6’şardan 12 tane dükkan ve 12 tane ofisimiz olacak. Bir cephede 6 tane galeri katlı mağaza ve üzerinde 6 tane ofisimiz diğer cephede de aynı şekilde 6 tane galeri katlı dükkanımız 6 tane ofisimiz olacak. Dolayısıyla toplamda da Belediye binası haricinde yan cephelerden cephe alan toplamda 12 tane dükkanımız 12 tane ofisimiz olacak” diye konuştu.


“BELEDİYE BÜTÇESİNDEN BİR KURUŞ HARCAMAYACAĞIZ”

 Bu binayı belediyenin bütçesinden bir kuruş harcamadan kendine yaptıracaklarını vurgulayan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Binamız mağazalar bölümüne çıktığında satışa geçeceğiz ve 12 tane galeri katlı dükkanımızı 12 tane ofisimizi satışa sunacağız. Buradan ticaret yapmak isteyenlere buradan ofis almak isteyenlere şimdiden hazırlanmalarını duyuruyoruz. İnşallah inşaat öngörümüz de yılbaşı öncesi ve sonrası olacaktır o aşamaya geldiğimizde satışa inşallah sunacağız. Bu aşamayı da kamuoyuyla ile sık sık paylaşacağız. Bu vesileyle belediyemize bir yük getirmeden büyük bir otoparkı olan ve şu andaki mevcut belediye binamızın iki katı büyüklüğünde yeni daha güzel daha kullanışlı ve çok daha uzun vadede hizmet edecek bir belediye binasına inşallah kavuşacağız. Biz şu anda bu projeyi iki aşamalı ihale ettik, şu anda birinci etap ihalesini gerçekleştirdiğimiz inşaatı yapıyoruz. Bu birinci aşamada bu İnşaatın komple kabası bitecek, kaba inşaatın bitim süresini de 8 ay olarak öngörüyoruz. Bu kapsamda inşaatın kabası bitene kadar da dükkanları ve ofisleri inşallah satacağız. İkinci aşamada da inşallah sekteye uğramadan iç tefrişatı ve anahtar teslimi ihalesini gerçekleştirerek inşaat durmadan da buradan elde ettiğimiz gelirlerle geri kalan bölümü tamamlayacağız” dedi.


 “2 YILDA BİTECEK”

İnşaat'ın toplam bitim süresini 2 sene öngördüklerini sözlerine ekleyen Başkanımız Anlayan, “Şuanda 2016 yılındayız. Allah'tan bir kaza kader olmazsa 2018 yılının Eylül ayında içerisine inşallah girmeyi planlıyoruz sonrasında hizmetlerimize buradan devam edeceğiz. Rabbim kaza keder göstermesin, Rabbim Fatsa’mıza şehrimize hayırlı etsin inşallah” şeklinde konuştu.


Fatsa Postası


Geri Dön