18 / 04 / 2024

Ordu Fatsa OSB'de kamulaştırmalar başlıyor!

Ordu Fatsa OSB'de kamulaştırmalar başlıyor!

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ikinci etapta kamulaştırma çalışmaları başladı. FATSO Başkanı Tayfun Karataş : "İkinci etap OSB'yi bölgemize kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. " dedi.



Ordu Fatsa OSB'de kamulaştırmalar başlıyor!


Fatsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ikinci etap için kamulaştırma çalışmalarının başladığını ifade eden Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, "İkinci etap OSB'yi bölgemize kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için çalışmaları hızlandırdık" dedi. 

FATSO Başkanı Tayfun Karataş yaptığı açıklamada, "Kamulaştırma yetkisinin verilmesi için Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak biraya gelip yetki vereceğimiz kurumu belirleyeceğiz. En yakın zamanda kamulaştırma çalışmalarına bu süreden sonra başlanacak. Fiyat ve kurumun belirlenmesinden 

sonra süreç daha hızlı bir şekilde devam edecek. Bu yıl içinde kamulaştırmaya hazır hale getireceğiz organize sanayi bölgesini. Bakanlığımızdan alacağımız bütçe doğrultusunda kamulaştırdığımız rakamlar üzerinden arazi sahiplerine rakamları verilerek OSB kullanım alanına geçecek. İkinci etap OSB'yi bölgemize kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Fatsa ikinci etap OSB için şuan itibarıyla ciddi derecede talep var. Yatırımcılar buraya gelerek bizlerden talepte bulunuyorlar. Fatsa OSB'nin en büyük avantajı Karadeniz Bölgesi organize sanayi bölgeleri arasında yatırım yapılacak sanayiler arasında ilk 3 sırada yer almasıdır. Organize Sanayi Bölgemizde arsa tahsisine başlanıldığında 1 ay gibi kısa bir süre içinde bu alanlar dolacaktır. Ulaşımı kolay, bölge anlamında iyi bir yerde olması bizim için önemli bir avantajdır" şeklinde konuştu.


Fatsa Gazetesi


Geri Dön