29 / 03 / 2024

Ordu Fatsa Otogarı taşınıyor!

Ordu Fatsa Otogarı taşınıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kamu - Özel İşbirliği Yatırımları Proje Toplantısı, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle icra edildi. Toplantıda Ordu genelinde yapılacak olan yatırımlar konuşuldu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kamu - Özel İşbirliği Yatırımları Proje Toplantısı, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle icra edildi. Ordu genelinde yapılacak olan yatırımların konuşulduğu toplantının ana gündemini, 'Melet ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Ordu AVM Projesi, Fatsa Otogar Projesi, Ünye Çamlık Projesi ve Fatsa Atatürk Parkı Projeleri' oluşturdu. Ordu Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, "Burada anlattığımız projelerimizin hemen hepsi ihale edilir aşmaya geldi. Uygulama projeleri bitmek üzere. Bu noktada Fatsa'nın otogara ihtiyacı var. Mevcut otogar eskimiş ve Fatsa'ya yakışmıyor. Bu mevcut otogarı çevreyolu yapılana kadar geçici olarak başka bir yere taşıyıp, Fatsa'nın girişi olan bu alanı da ilçeye yakışır bir hale dönüştürmek istiyoruz ve burayla ilgili projemiz de hazır" diye konuştu.


Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleşen toplantıya Ordu Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediye Proje Danışmanı Mehmet Ali Ergin, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe ve İbrahim Eroğlu, FATSO Başkanı Tayfun Karataş ve çok sayıda iş adamı katıldı. 


"FATSA'NIN PROJESİNE SAHİP ÇIKIN" 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesinin ikinci yılını doldurması nedeniyle yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Fatsa'ya özgü yatırımların Kamu- Özel işbirliği şeklinde değerlendirmesini dile getiren Çöpoğlu, Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla yerel yönetimler anlamında yeni bir dönem başladığına dikkat çekti. Çöpoğlu, "Türkiye genelinde yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri arasında Ordu, ilk 5'in altına hiçbir zaman inmedi. İş başına gelir gelmez ilk olarak, ilimizin en büyük sorunu olan 'yd ve su' sorunu konusunda iki büyük ihale gerçekleştirdik. Fatsa için yapacağımız projelere, Fatsa'daki iş adamlarımızın talip olmasını istiyoruz. Olmazlarsa diğer illerden, hiç yatırımcı çıkmazsa, projeler sahipsiz kalmayacak ve Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden yapılacak" dedi. 

Kamu-Özel İşbirliği Yatırımları Proje Toplantısı'nda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Proje Danışmanı Mehmet Ali Ergin, Melet ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Ordu AVM Projesi, Fatsa Otogar Projesi, Ünye Çamlık Projesi, Fatsa Atatürk Parkı Projesi hakkında önemli bilgiler verdi. 


Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ise, " Ordu'muzun tamamına kazandırdıkları bu güzel yatırımlardan dolayı Ordu Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz. Bu tarz projeleri destekleyecek veya bu projelerin içerisinde olacak çok değerli yatırımcılarımızın olacağını düşünüyorum. Böyle güzel düşünceyi bizimle paylaştığı için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ederim" diye konuştu. 


"YÜREKTEN İNANIYORUM" 


Yapılan her projenin kendilerini heyecanlandırdığına dikkat çeken Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar gelinen süreçte gerçekten çok ciddi mesafeler aldık. Hl Ordu Büyükşehir Belediyemizin uzun vadeli 10 senelik, wM 20 senelik ve 30 senelik yatırımları planlama aşamasına 11 gelmiş olması çok sevindiricidir. İnşallah bu dönemin Ej sonunda bunların çok daha Tl fazlasını görmüş olacağız. Buna yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu. 


"PROJELENDİRİLMİŞ VE İHALEYE ÇIKMIŞ" 


Başkan Anlayan, "Her bir yatırım, bizim için yapılmış yatırımdır. Fatsa'ya dışarılardan gelenler var. Terme'den, Çarşamba'dan Ünye'den ve Ordu'dan gelenler var. Artık mesafeler çok kısaldı. O yüzden Fatsa'nın sahilindeki 10 kilometrenin dışına mutlaka çıkmalıyız. Bu nedenle Ordu'yu bir bütün düşünmekte fayda var. Fatsa'da yapılacak yatırımlar bizim için önemlidir. Bu manada Büyükşehir Belediyemiz ile beraber başta Enver Bey başta olmak üzere kendisine çok teşekkür ediyorum. Hangi projeyi Fatsa'da konuştuysak Büyükşehir Belediyemiz hepsini üstlenmiş durumdadır. Büyükşehir Belediyemiz bu taahhütlerin birçoğunu projelendirilmiş ve ihaleye çıkmış. Geriye kalanların her birinde de planlamaya almış durumda" ifadelerini kullandı. 


"OTEL OLMASINI ARZU EDİYORUM' 

Anlayan, "Biz, şimdi kamu-özel işbirliği yatırımlarımıza, Fatsa'daki girişimcilerimizin de bu projelerde yer almasını istiyoruz. 

Geçen dönem bunun daha küçük ölçeğini Fatsa'da hayata geçirmiştik. Şimdi burada 'Yap-İşlet-Devret Modeliyle' otogarın oradaki proje üzerinde odaklandık. Bu proje bizim sonuna kadar desteklediğimiz ve bizi heyecanlandıran projedir. Burası için fikirden fikir doğuyor. Bu projede otel olmasını arzu ediyorum. Neden, Fatsa'da konaklama merkezi olmasın. Biz Fatsa'da bakıp giden değil konaklayıp giden turist istiyoruz. Fatsa bu potansiyele sahip. Biz, Gürcistan'a, Rusya'ya giden transit yolun boğazındayız. O yüzden yatırımcı iş adamlarımızdan buna benzer tekliflerde bekliyoruz. Bundan sonra bu tarz projelerin devam edeceğine inanıyorum. Bütün bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen, her bir projenin de altına imzasını atan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaza ve ekibine teşekkür ediyorum" cümlelerine yer verdi. 


Mir Kuzey



Geri Dön