25 / 04 / 2024

Ordu Fatsa'da Kapalı Pazar Yeri projesine başlanıyor!

Ordu Fatsa'da Kapalı Pazar Yeri projesine başlanıyor!

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, pazarcı esnafı yağmurdan ve soğuktan kurtaracak olan Kapalı Pazar Yeri projesinin Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılacağını söyledi..



Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, pazarcı esnafı yağmurdan ve soğuktan kurtaracak olan Kapalı Pazar Yeri projesinin Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılacağını söyledi.

11 yılda yapılan birçok projenin yanında en çok yapılmasını isteğin projenin başında Kapalı Pazar Yerinin olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “11 yılda yaptığımız birçok proje var ama bunun yanında yapamadıklarımız da var. Ben özellikle 2 proje için çok üzüldüm. Bir türlü Pazar yerindeki esnafları yağmurdan kurtaramadık. Pazarcılarımız biz geldiğimizde çamurun içerisindeydiler onları çamurdan kurtardık ama bu yeterli değil, soğuktan bir türlü kurtaramadık. Ama burada tek taraflı bir sorumluluğum yok. Pazarcılarla bir ortak noktada çözüm bulamadığımız için bu sorunu aşamadık. Pazarcıların büyük çoğunluğu otopark olarak gösterdiğimiz yeri istedi ama orası yetmiyordu. Giyimciler sadece bize olsun, sebzeciler sadece bize olsun dediler ama bana göre hepsi bir arada olması lazımdı. Dolayısıyla yer temin edemediğimiz için bu projeyi yapamadık aslında yapamayacağımız bir proje değildi. Kapalı Pazar yerini yapardık, bir yer eksik olurdu ama yine de yapardık. Yer sorununu aşamadığımız için olmadı. Bir mukayese yapacak olursak mevcut Otogar yapıldığında herkes oraya kim gidecek orası çok uzak demişti. Otogar merkeze 500 metre, 1 kilometre yok. Şimdi ise şehrin göbeğinde kaldı oradan çıkması lazım. Aynı şekilde Pazar yerinde de bu durumla karşılaştık. Pazarcılar Ata Caddesine gittiklerinde çok uzağa gittik dediler ama şimdi orası da Otogar gibi şehrin göbeğinde kaldı. Daha ileriye gitmeyi kimse istemedi ve bu nedenle çözüm üretilemedi” dedi.


“HER PAZARCI TEK ÇATI ALTINDA OLACAK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 3 büyük ilçeye Kapalı Pazar Yeri projesini programına aldığını ifade eden Başkan Anlayan, “Şimdi geldiğimiz noktada pazarcıların kahır ekseriyeti Yunus Emre Köprüsü yanında Kapalı Pazar Yeri için tahsis ettiğimiz 10 dönümlük alan var burayı kabul ettiler. Burası mevcut kurulan Pazar yerinin 500 metre ilerisi. Herkesi memnun edebilmek mümkün değil ama bir genel kabul gördü. Geçen dönem burası için kredimiz hazırdı ama biraz fazla maliyetli olduğu için askıya almıştık. Projemizde her pazarcıyı tek çatı altında topluyoruz. Projemizde kapalı dükkan yok, herkes tezgah açacak. Gelinen noktada Büyükşehir Belediyemiz 3 büyük ilçeye Kapalı Pazar Yeri projesini programına almış durumda. Biz daha teklif yapmadan Büyükşehir Belediyemiz bu projeyi üstlendi. Yani hep içimde ukdedir, inşallah bu dönem pazarcılarımıza Kapalı Pazar Yeri projesini kazandıracağız. Bu insanları inşallah yağmurdan ve soğuktan kurtaracağız” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön