26 / 04 / 2024

Ordu Fatsa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Fatsa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Fatsa’da, Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında şahsi mülk ve arsalarda kamulaştırma çalışmaları yapılarak, ilk kazma vurulacak. Abdullah Uçar, “Kentsel dönüşüm ivedilikle hem bölgemiz hem Ordu hem de Fatsa için kazandırılacaktır” dedi.



Fatsa’da, Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında şahsi mülk ve arsalarda kamulaştırma çalışmaları yapılarak, ilk kazma vurulacak. Konuyla ilgili gazetemize özel bir açıklama yapan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, “Kentsel dönüşüm ivedilikle hem bölgemiz hem Ordu hem de Fatsa için kazandırılacaktır” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kentsel Dönüşüm’ projeleri, şehre yeni bir imaj ve canlılık katıyor. Fatsa’da iki noktada uygulanacak olan Kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili konuşan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, “Fatsa’da kentsel dönüşüm projesine giren iki yerden biri Evkaf Mahallesi olurken diğeri de Cumhuriyet Meydanıdır. Zaten iki proje birlikte hareket edilerek yapılacaktır. Birbirine bağımlı bir projedir” dedi.


“PROJELERİMİZ DAHA HIZLI İLERLEYECEK”


Fatsa’ da ‘Kentsel Dönüşüm’ projesinin uygulanacağı alanlarla ilgili önemli bilgiler veren Uçar, “Rezerv alanın takibindeki olan yer meydandaki yerdir. Burada 20 trilyonluk bir bedel ödemesi var. Burasıda en kısa zaman da yapılacaktır. Bu noktada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Bey, bu yerleler ilgili kentsel dönüşüm noktasında müjdeyi vermişti. Tek başına iktidar olmanın avantajı burada da meydana çıkıyor. Çünkü bu projelerimiz daha hızlı ilerleyecek” diye konuştu.


“FATSA’YA YENİ BİR GÖRÜNÜM KATACAK”


Kentsel dönüşüm uygulamasına kamunun yanı sıra özel sektöründe yoğun bir şekilde dâhil olduğunu söyleyen Uçar, “Kentsel dönüşüm modelini Türkiye’de sadece kamu değil bunun yanı sıra özel sektörde yapmaya başladı. Ülkemiz deprem kuşağında ve bölgemizde 3’ncü deprem kuşağı içinde bulunuyor. Kentsel dönüşüm ivedilikle hem bölgemiz hem Ordu hem de Fatsa için kazandırılmalıdır. Çünkü vatandaşlarımızın yaşam alanları rahat ve güvenli olmalıdır. Ülkemizde refah seviyesi arttığı için insanlarında yaşamak istedikleri hayat standart talepleri değişmektedir. Fatsa’ya kentsel dönüşüm güzel bir hizmet olmakla beraber yeni bir görünüm katacaktır. Bu noktada kentsel dönüşüm özel sektörü cezbediyor ve onlar için teşvikler devam edecektir” şeklinde konuştu. 


Mir Kuzey


Geri Dön