25 / 04 / 2024

Ordu Fatsa'da yeni İşkur binası yapılacak!

Ordu Fatsa'da yeni İşkur binası yapılacak!

Ordu’nun en büyük ilçeleri sıralamasında ilk üçte yer alan Fatsa’ya yeni bir devlet yatırımı daha kazandırılıyor. İlçenin uzun süredir önemli ihtiyaçları arasında olan İŞKUR hizmet binası için önemli gelişmeler yaşanıyor.



Ordu’nun en büyük ilçeleri sıralamasında ilk üçte yer alan Fatsa’ya yeni bir devlet yatırımı daha kazandırılıyor. İlçenin uzun süredir önemli ihtiyaçları arasında olan İŞKUR hizmet binası için önemli gelişmeler yaşanıyor. Söz konusu acil hizmet binasıyla alakalı AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İnşaat Müh. Abdullah Uçar,  gazetemize verdiği özel açıklamasında, “Fatsa İŞKUR'umuzun yeni bina yapımı için proje ihale hazırlığı öncesinde tüm işlemlerde son aşamaya gelindi” dedi.


Ordu’nun Fatsa İlçesine yapılacak olan İŞKUR Yeni Hizmet Binası hakkında AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İnşaat Müh. Abdullah Uçar, “Fatsa’ya yapılacak olan İŞKUR yeni hizmet binasının yeri için yine Mustafa Kemal Paşa mahallesinde ilçemizde faaliyet gösteren Sosyal Güvenlik Kurumunun bulunduğu 6 bin m² 'lik arsanın 1/3'ini yani yaklaşık 2 bin m² 'lik kısmının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) satışının devir işlemlerinde son aşamaya gelinmiş olması bizleri sevindirdi.

250 BİN NÜFUSA HİTAP EDECEK


Satışı yapıldıktan sonra Mustafa Kemal Paşa Mahallesindeki 2(iki) dönümlük arazi Fatsa İşkur İlçe Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş olacaktır. Fatsa ilçemize yapılacak olan yatırım arka havzamızdaki altı ilçemize de hizmet verecektir. Yaklaşık olarak ise 250 bin nüfusa hitap edecek şekilde Fatsa İŞKUR İlçe Müdürlüğü gelişen ve değişen yapısına uygun modern bir binaya kavuşmuş olacaktır. İlçemize yapılacak olan yatırım miktarı arsa ve bina maliyeti ile birlikte 7(yedi) milyon civarında olacaktır. Fatsa İlçemiz için hayırlı olsun.


MEVCUT HALİ YETERSİZ


İlçemizdeki İŞKUR’un mevcut haliyle yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Uçar, “İŞKUR son yıllarda AK iktidarımızdan almış olduğu destekle büyük bir değişim gösterdi. Sadece iş arayanlara değil işverenlere yönelik önemli teşvikler ve projeler üretiliyor, engellilere yönelik çalışmalar yapılıyor, danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Vatandaşlarımız kurumda hizmet alırken memnuniyeti bizim için önemli bir ayrıntıdır. Danışmanlık hizmetlerinden fiziki ortamdan dolayı yeterince yararlanamıyorlar. İşverenler ve işsizler arasında köprü vazifesi gören İŞKUR, yenilenen yüzü, dinamik ve çözüm odaklı projeleri ile ülkemizde işsizliğin azalması noktasında önemli hizmetler vermeye devam ediyor. Bunun üzerine yeni bina yapılması için çalışma başlatmıştık” dedi.


YATIRIM BÜTÇESİNE ALINDI


İŞKUR binasının 2017 yılı yatırım bütçesinde yer aldığını ve ödeneğinin hazır olduğunu belirten Başkan Uçar, “Çevre ve Şehircilik Ordu İl Müdürlüğü aracılığıyla yapılacak yapım ihalesinden sonra, bina inşasına başlanılacak ve 2018 yılı içerisinde inşallah İŞKUR yeni binasına kavuşacaktır. Resmi işlemler tamamlandıktan sonra, Fatsa ilçesi İŞKUR Müdürlüğü gelişen ve değişen yapısına uygun modern bir binaya kavuşmuş olacaktır. AK hizmetleri AK Kadrolarımızla Fatsa'lı hemşerilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Emek ve gayretlerini ilçemizden esirgemeyen Başbakan Yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz Sayın Numan Kurtulmuş'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski ve şu an ki İçişleri Bakanımız  Sayın Süleyman Soylu'ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na, Milletvekillerimiz Sayın Ergün Taşçı'ya, Sayın Oktay Çanak'a, Sayın Metin Gündoğdu'ya, Ordu İşkur İl Müdürümüz Sayın İsa Kaymak'a, İşkur İlçe Müdürümüz Mehmet Cem Kuru'ya teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 


Mir Kuzey


Geri Dön