26 / 04 / 2024

Ordu Fatsa'ya 10 milyonluk mezbahane yapılacak!

Ordu Fatsa'ya 10 milyonluk mezbahane yapılacak!

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa İlçesi'ne 10 milyon TL değerinde büyük bir mezbahane yapılacağını söyledi. Yılmaz, mezbahanenin 1 yılda tamamlanarak hizmete açılmasının da planlandığını belirtti.



ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa İlçesi'ne 10 milyon TL değerinde büyük bir mezbahane yapılacağını söyledi.  


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa İlçesi'nde yapımı planlanan mezbahanenin yapısal ve teknik özellikleri ile Ordu’da bir ilk olacağını vurguladı. 200 adet büyük baş, 500 adet küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak olan mezbahanenin 10 milyon TL'ye mal olacağını da belirten Başkan Enver Yılmaz, "Ordu’nun coğrafi yapısı dikkate alındığında standartlara uygun bir mezbaha yapmamız lazım. O yüzden planlanan ve projelendirilen bu mezbahayı 2017 yılına kadar başlayıp bitirmemiz lazım. Bu konuda Bakanlık bizi sürekli uyarıyor. Tesis 200 adet büyük baş, 500 adet küçükbaş hayvan günlük kesim kapasitesine sahip olacak ve aynı zamanda yanında geniş bir hayvan pazarı da olacak.  İstihdam sağlayacak bir yatırım olan mezbaha, güneş enerjisiyle çalışacak ve yeşil bina kapsamında kendi elektriğini kendi üretecek. Temmuz'da inşallah mezbahanın ihalesine çıkıyoruz" dedi.


Başkan Enver Yılmaz, mezbahanenin 1 yılda tamamlanarak hizmete açılmasının da planlandığını sözlerine ekledi.


Hürriyet 


Geri Dön