25 / 04 / 2024

Ordu Fatsa'ya yeni sanayi sitesi geliyor!

Ordu Fatsa'ya yeni sanayi sitesi geliyor!

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Mali Genel Kurulu yapıldı. Başkan Anlayan, sanayi esnaflarının sorunlarının çözüme kavuşması için uğraştıklarını belirtti.



Ordu’nun Fatsa ilçesinde Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Mali Genel Kurulu yapıldı.

Mali genel kurula Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ve Büyük Sanayi Sitesi üyeleri katıldı.


Divan Başkanlığını Hikmet Özdemir’in yaptığı mali genel kurulda, raporların üyelere aktarılmasından sonra Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yaptı. Başkan Anlayan, “Ben öncelikle Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanımızın yönetimi ile beraber güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Bizler 13 yıl boyunca Fatsa’nın her tarafında olduğu gibi sanayi sitemizde Fatsa Belediye’mizin imkanıyla ve Fatsa Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Serdar Salman başkanlığında sizlerle beraber güzel bir muhabbet içerisinde elimizden geldiğince hizmet yapmaya çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“SİZLERİN SORUNLARI BİZİM SORUNUMUZ”

Sanayi esnaflarının sorunlarının çözüme kavuşması için uğraştıklarını belirten Başkan Anlayan “En çok konuşulan sorunlarınızdan birinin de Büyük Sanayi Sitemizin arka yol sorunu olduğunu zannediyorum. Dolayısıyla o yolumuzu da bu sene yapacağız. Yolu açacağız, çok zorunlu olan yerlere de duvar yapacağız ve sonrada sıcak asfalt yapacağız” diye konuştu.


Revize imar planında Yeni sanayi sitesi alanını tahsise koyduklarını belirten Başkan Anlayan “Revize imar planında yeni sanayi sitesi alanını tahsise koyuyoruz inşallah. Burada kim kabına sığmıyorsa, yeni sanayi sitemizde çok daha büyük mekan ve dükkanlara sahip olacak. Bu çalışma şuanda başladı. Peki, ne zaman biter diye sorarsanız, plan çalışması bu sene sonlarında bitecek diye planlıyoruz. Daha sonrada Büyükşehir Belediyemiz tarafından alan hazırlanması çalışması başlayacak” açıklamasını yaptı.


Başkanımız Anlayan’ın ardından kapanış konuşmasını yapan Fatsa Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Serdar Salman, mali genel kurula katılan üyelere teşekkür etti.




Ordu Yorum 



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu ilçesinde 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını, Fatsa'da organize sanayi bölgesinin genişletileceğini, Ünye'ye kurulacak organize sanayi bölgesinin de tapu ve kadastro işlemlerinin başladığını açıkladı.Ordu ve Fatsa’da OSB’lerin genişletilmesi ve yeni OSB kurulması için çalışmalar hızla sürdürülüyor.


Ordu ve Fatsa'daki OSB'lerin tamamen dolması nedeniyle OSB'lerin genişletilmesi ve yeni OSB kurulması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu ve Fatsa ilçesindeki OSB'lerin tamamen dolması ve yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin ihtiyacına cevap veremeyecek durumda olması nedeniyle Altınordu ilçesinde ikinci bir OSB kurulması, Fatsa OSB'nin genişletilmesi ve Ünye ilçesinde yeni bir OSB kurulması ihtiyacı doğduğunu belirtti.


Vali Bakanlıoğlu, Altınordu ilçesinde Karaağaç mahallesi Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesi Güzelyurt mahallesi Kayabaşı mevkisindeki yaklaşık 90 hektar büyüklüğündeki alanın Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak kesinleştirildiğini kaydetti.


Fatsa ilçesi Konakbaşı Mahallesi Sazdibi mevkisindeki yaklaşık 94 hektar büyüklüğündeki alanın Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'ne ilave edileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, Ünye ilçesinde Killik mevkisindeki sınırları belirlenen yaklaşık 55 hektar büyüklüğündeki alanda Ünye Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, halen tapu mülkiyet durumları ve kadastro işlemlerine başlandığını söyledi.


2 OSB'de 4 bin 800 kişi çalışıyor

Organize Sanayi Bölgelerinin ülkedeki sanayileşmeyi hızlandırmada, işsizliği azaltmada, bölgeler arası gelişmişlik farkını gidermede, yabancı yatırımlar için çekim alanı olmada, küçük işletmelerin gelişmesinde, kalite ve verimliliğin artışında en önemli rolü üstlendiğini belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'daki OSB'lerde 4 bin 800 kişinin istihdam edildiğini belirtti.


Ordu OSB'nin 60 hektar olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Ordu OSB'deki mevcut 74 adet sanayi parselinden yatırımcıya tahsis edilen 69 parsel üzerine kurulan 58 firma fiilen üretime geçmiştir. 2 firma ise proje aşamasındadır. Üretimde olan firmalar, 2 bin 295 kişiye istihdam sağlamaktadır. Fatsa OSB'nin toplam büyüklüğü ise 50 hektardır. Fatsa OSB'deki toplam 30 adet sanayi parseli 29 firmaya tahsis edilmiş olup, 19 firma üretime geçmiştir. 8 firma inşaat aşamasında ve 2 firma da proje aşamasındadır. Üretimde olan firmalarda toplam 2 bin 500 kişilik istihdam edilmektedir" diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön