28 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Hava Limanı'nda pist tamamlandı!

Ordu-Giresun Hava Limanı'nda pist tamamlandı!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu - Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Ordu - Giresun Havalimanı' nın 3 kilometre uzunluğundaki pisti tamamlan dı...



Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. İncelemesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çiftçi, havalimanı inşaatında herhangi bir yavaşlama olmadığını söyledi.


Çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirten Çiftçi, "İnşaat için denize 31 milyon 294 bin metreküp malzeme dökülmesi gerekiyordu. Geldiğimiz noktada bunun 22,5 milyon metreküpü döküldü. Günlük olarak 123 kamyonla yaklaşık 50 bin metreküp malzeme dökülmeye de devam ediyor. 3 kilometre uzunluğundaki pist çalışmaları bitti. Dolgusu ve asfaltlama işleri tamamlandı, sadece ışıklandırma gibi küçük işleri kaldı. Uçakların yaklaşacağı apron dediğimiz alanın beton işleri de tamamlandı. Mendireklerle ilgili çalışmalarımız var. Onlarda da sadece ana mendirekte 290 metrelik bir kısım kaldı" dedi.


- "Yılın ikinci yarısı vatandaşlar havalimanından uçabilecek"


Vali Çiftçi, havalimanı inşaatının üst yapı çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Yılın ikinci yarısıyla birlikte vatandaşlarımız buradan inşallah uçmaya başlayacak. Karadeniz'de bilindiği gibi Samsun'da, Trabzon'da, en son Kastamonu'ya açıldı, orada havalimanı var. Şimdi bunlara bir de Ordu-Giresun Hava Limanı katılmış olacak. Tarihimizin en modern, hızlı ulaşım aracına bölgemiz insanı da kavuşmuş olacak."


-Deneme uçuşları yapılacak


Dolgu ve asfaltlama işleri tamamlanan pistin ışıklandırma çalışmalarının ardından deneme uçuşları yapılacağını dile getiren Vali Çiftçi, "Pistin bitmesi önemli ama bir de ışıklandırılması gerekiyor. Zannediyorum, mart ayının sonuna doğru ışıklandırma da bittiğinde deneme uçuşları başlayacaktır" diye konuştu.


AA


Geri Dön