28 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havaalanı'nın ihale süreci başladı!

Ordu-Giresun Havaalanı'nın ihale süreci başladı!

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler, Ordu-Giresun Havaalanı"nın yatırım programına alınarak ihale sürecinin başlatıldığını bildirdi



Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu-Giresun Havaalanı"nın 2011 Mart ayında temelinin atılması için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Ordu-Giresun Havaalanı"nın, Ulaştırma Bakanlığı"nın 2011 yılı yatırım programına alınarak kazma vurulacak noktaya getirildiğini ifade eden Güler, şunları kaydetti:
'Ordu-Giresun Havaalanı yatırım programına alınarak ihale süreci başlamıştır. Bunun yanı sıra havaalanının mart ayında temelinin atılması için çalışmalar devam etmektedir. Hükümetin gündeminde olan Ordu-Giresun Havaalanı "kazma vurulacak noktaya" getirilmiş ve resmiyet kazanmıştır. 15 Ocak tarihinden önce projeyi Ulaştırma Bakanlığının yatırım programına sokmayı hedeflemiştik. Eğer 15 Ocak tarihinden sonraya kalsaydı bu iş yıl içinde Yüksek Planlama Kurulunun (YPK) gündemine kalacaktı. YPK"nın gündemine girmeden gerekli çalışmayı yaparak projenin yatırım programına alınmasını sağladık. Kısacası, "havaalanı yapılacak" dediğimizde tereddüt yaşayanlar veya "palavra" diyenlerin de artık tereddütlerini gidermiş olduk.'

Projeyi sabır ve inatla sürdürdüklerini vurgulayan Güler, havaalanının ana pistinin 3 kilometre olacağını, pistin her iki yanında 1 kilometrelik yedek pistler bulunacağını ve bu durumda pistin 5 kilometreye çıkacağını belirtti.

Havaalanı pistinin birkaç sektör açısından kullanılabilecek durumda olacağına işaret eden Güler, aynı yerde yat limanı, yerel tekne imalat alanları ve tersane de kurulabileceğini kaydetti.

Ordu-Giresun Havaalanı sayesinde Ordu ve Giresun"un yaşanabilir bir kentler haline geleceğini vurgulayan Güler, 'Bu havaalanı iki ilin vizyonunu ve ufkunu da değiştirecek. çünkü havaalanının çok özel bir konumu olacak. Denize dolgu ile yapılacağı için kamulaştırma ve zemin hazırlama sorunu da yok' değerlendirmesinde bulundu.

Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Ordu ve Giresun illerine havaalanı kazandırılması için büyük destek verdiğini, bu nedenle kendisine teşekkürlerini sunduğunu ifade ederek, Ordu-Giresun Havaalanı"nın Trabzon ve Samsun havaalanlarının yanında özel bir yeri olacağına dikkati çekti. belirtti.
AA


Geri Dön