19 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havaalanı'nın platform ayakları kırıldı!

Ordu-Giresun Havaalanı'nın platform ayakları kırıldı!

Türkiyede denize kurulması planlanan ilk havaalanı projesi olan Ordu-Giresun Havaalanının zemin etüt çalışmalarında kullanılan platformun ayakları dalgalar nedeniyle kırıldı



Türkiyede denize kurulması planlanan ilk havaalanı projesi olan Ordu-Giresun Havaalanının zemin etüt çalışmalarında kullanılan platformun ayakları dalgalar nedeniyle kırıldı.

Ordunun Gülyalı ilçesi sınırlarında yapımına başlanan Ordu-Giresun Havaalanının zemin etüt çalışmaları kapsamında kullanılan platformun ayakları dalgalar nedeniyle kırıldı, sürüklenerek kıyıya gelen platform römorkörle ilçedeki balıkçı barınağına çekilerek onarılmasına başlandı. 

Yüklenici firmanın inşaat saha sorumlusu Murat Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sondaj çalışmasında kullanılan platformun ayaklarının aşırı dalga nedeniyle  kırıldığını söyledi.

Platformun kıyıya sürüklendiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Karadenizin hırçın dalgalarına maalesef yenik düştük. Geçtiğimiz günlerde denizde yaşanan aşırı dalga, platformumuzun zarar görmesine neden oldu. Dalgalar nedeniyle platform sahile sürüklenerek karaya oturdu. Daha sonra römorkör yardımıyla buradaki bir balıkçı barınağına çekerek platformu tadilata aldık. Sistemi yeniden toparlayarak çalışabilir hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Birkaç gün daha sürecek tadilat sonrasında çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şu anda zarar gören platformun üzerindeki tahtaların montaj işlemleri sürdürülüyor. Daha önce dinamolarımızı yapıp ayaklarını yeniden takmıştık. Aynı zamanda hidrolik sistemini de hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Bu platform Türkiyede ilk ve tek, aynı zamanda yerli bir yapım. Bu nedenle havaalanı yapım çalışmaları durmuş halde ama inşallah birkaç gün sonra yeniden sondaj çalışmaları devam edecek."
AA


Geri Dön