18 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı için 2 milyon 300 bin metrekare alan dolduruldu!

Ordu-Giresun Havalimanı için 2 milyon 300 bin metrekare alan dolduruldu!

Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı için 2 milyon 300 bin metrekare alan dolduruldu. Başka bir deyişle, 2 milyon 300 bin metrekarelik deniz yok edildi...



Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı için 2 milyon 300 bin metrekare alan dolduruldu. Başka bir deyişle, 2 milyon 300 bin metrekarelik deniz yok edildi. 


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, beraberinde AKP Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ile yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin tamamlanan her ayağında ayrı bir sevinç yaşadıklarını ifade etti. Vali Çiftçi, şöyle konuştu: "Burayı biz kendi evimiz gibi kendi işimiz gibi görüyoruz. İşte son noktası asfalt atılıyor, ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Daha sonra son taşı koyuluyor ayrı bir sevinç yaşıyoruz." 


NASILSA DENİZ PARA İSTEMİYOR! 


Vali Çiftçi, havalimanı inşaatı için yaklaşık 2 milyon 300 bin metrekare alan doldurulduğunu belirterek, "Özellikle Karadeniz'de geniş ve düz alan bulmak çok zor. Maliyeti hesap ettiğimizde 1 metrekare alan 75 bin liraya mal oluyor. Eğer bu alan şahısların olsa ve bunu kamulaştırmaya kalksanız şu anki fiyatlara göre kamulaştırmanız mümkün değil. Çok ucuza yapılan bir havalimanı burası" diye konuştu. 


Sol Gazetesi 


Geri Dön