29 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı tahmin edileni geride bıraktı!

Ordu-Giresun Havalimanı tahmin edileni geride bıraktı!

Birinci yılını deviren Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış hatlarda birçok yolcuya hizmet vererek tahmin edileni geride bıraktı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış günü "Bugün, 'olmaz denilenin olduğu, yapılamaz' denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün" dediği 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan ve Türkiye'nin prestij yatırımlarından biri olan Ordu-Giresun Havalimanı, Avrupa'nın ilk ve en büyük denize inşa edilen havalimanı olarak hizmete sunuldu.


Muhalif çevrelerin "yapılamaz, çalışamaz, atıl kalır" diye tartışmaya açmasına rağmen 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan, denize 36 milyon ton taş dökülüp 7 kilometrelik dolgu tahkimatı yapılarak 3.5 yılda inşa edilen ve 3 kilometrelik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı, bir yıllık süre içinde tahminleri alt üst etti.

İÇ VE DIŞ HATLARDA HİZMET VERİYOR

Her gün Ankara, İstanbul ve İzmir'e karşılıklı 21 uçak seferinin gerçekleştirildiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda 22 Mayıs 2015-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında 3 bin 733 iç hat, 8 dış hat olmak üzere toplam 3 bin 741 uçak seferi yapıldı. İç hat uçuşlarından toplam 454 bin 604, dış hat uçuşlarından bin 82 olmak üzere toplam 455 bin 576 kişi uçtu.

"TRENDİ EN FAZLA YÜKSELEN HAVALİMANI"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'nın temelinin atılması sürecinde muhalif kesimlerin 'denize havaalanı yapılamaz' diye karşı tutum takındığını, açıldıktan sonra ise 'çalışmaz, bozuk' denildiğini hatırlattı.


Tüm bunlara rağmen başta Ulaştırma Bakanlığı ve DHMİ'nin sürece ve projeye sahip çıktığını belirten Başkan Yılmaz, "Çalışıp çalışmayacağı tartışması yapılan Ordu-Giresun Havalimanı şu anda Türkiye'de rekorlara imza attı. Günlük 21 uçuş yapmasıyla bu yıl trendi en fazla yükselen havalimanı oldu. İnşallah Haziran ayında başta Suudi arabistan, Almanya ve Avusturya uçuşlarıyla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı bölgemizi, ilimizi, Giresunumuzu şaha kaldıracaktır" ifadelerini kullandı.

"HAVALİMANI İLAÇ GİBİ GELDİ"

Havalimanının Ordu ve Giresun illerinin turizmine büyük katkı yaptığına da vurgulayan Enver Yılmaz, "Havalimanının turizm açısından çok büyük etkisi oldu. Sadece Ordu'da turizme yüzde 45'e yakın bir artış sağladı. Sezon daha yeni başlayacak. Bu sene inşallah Ramazan ayıyla birlikte seyahat firmaları ve tur şirketleri havalimanımızı daha sık kullanacaklar. Şu an Ordu'daki otellerin tamamı dolu. Kış mevsiminde dahi Antalya gibi turizm bölgelerinde oteller yüzde 50 doluluk oranı ile çalışırken Ordu yüzde 100'e varan doluluk oranı gerçekleşti. Kısacası havalimanı bölgemiz için ilaç gibi geldi, bölgemiz için kurtuluş oldu" dedi.



Takvim



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Avrupa'nın ilk deniz üzerindeki havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı , 1 yılda 1 milyondan fazla yolcu taşıdı


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın 1 yılda 1 milyondan fazla yolcu taşıyarak rekor kırdığını belirterek, “Açıldığında ‘Acaba bu havalimanı çalışır mı?’ gibi bir takım endişeler vardı. Fakat zaman içerisinde görüldü ki Türkiye çapında tüm havalimanları arasında yolcu trafiği bakımından 20'nci sıralara yükseldi” dedi.

Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan, geçen yıl 22 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla resmi açılışı yapılan Ordu'nun Gülyalı İlçesi'ndeki Ordu-Giresun Havalimanı'nda aylık taşınan yolcu sayısı 200 bini geçti. Günde 21 uçuşun gerçekleştiği havalimanında 1 yılda 11 bin 312 uçakla toplamda 1 milyon 264 bin 355 yolcu uçuş gerçekleştirdi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'deki tüm havalimanları arasında Ordu-Giresun Havalimanı'nın yolcu yoğunluğu bakımından 20'nci sıraya yükseldiğini, 19 Temmuz itibariyle de Suudi Arabistan'a direkt uçuşların başlayacağını söyledi.


YURT DIŞI DİREKT UÇUŞLARI BAŞLAYACAK

Ordu ve Giresunlu nüfusun yoğun olarak yaşadığı Almanya ve Avusturya'ya da direkt uçuşlar yapılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:

“Havalimanımız Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanımızın katılımıyla geçen yıl 22 Mayıs'ta açılmıştı. Açılışını görkemli bir şekilde yapmıştık. O süre zarfında ‘Acaba bu havalimanı çalışır mı?’ ne gibi bir takım endişeler de vardı. Fakat zaman içerisinde görüldü ki Türkiye çapında tüm havalimanları arasında yolcu trafiği bakımından 20'nci sıralara yükseldi. Dünyada üç tane deniz üzerinde havalimanı var. İstanbul, Ankara, İzmir'e uçuşlar var. Önümüzdeki günlerde Antalya, Kıbrıs, Bursa'da çekim alanında. 19 Temmuz'da Suudi Arabistan'dan ilk direkt uçuş başlayacak. Almanya ve Avusturya gibi Ordulu ve Giresunlu nüfusunun çok fazla bulunduğu ülkelere de direkt uçuşlar yapılacağı yönünde gelişmeler var. Ayrıca Ordu-Giresun Havalimanı'nda gümrük kapısı açıldı. Önümüzdeki Haziran ayından itibaren İstanbul'a ek sefer olacak. 05.00'de Ordu'dan İstanbul'a gidiş, geri dönüş ise 01.00'de olacak. Bu da bize büyük imkan sağlamış olacak. Yolcu istatistikleri bakımından havalimanları derecelendirildiğinde ilk açıldığında 50'nci sıradaki havalimanımız 20'nci sıraya yükseldi. Bu yolcu sayısını gösteriyor.”


Ordu-Giresun Havalimanı'nda açıldığı günden beri 1 milyondan fazla yolcunun gidiş-geliş yaptığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Burada milyonu bulan yolcu potansiyeli var ve bütün uçaklar dolu. Civar havalimanlarına göre birazda pahalı. Milletin şikayeti bu, çünkü talep var, aşırı talepten dolayı fiyatları yukarı çekmek zorunda kalıyorlar. Sefer sayısı, uçak çeşitleri artarsa, yeni firmalar devreye girerse uçak bilet fiyatlarının düşeceği ön görülüyor” dedi.


Sözcü



Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanına Suudi Arabistan, Almanya ve Avusturya'dan da uçuşların başlayacağı bildirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 2015'te açıldığını anımsattı. 

HAYAL GERÇEK OLDU

Ordu ve Giresun'un yıllarca hayalini kurduğu havalimanının açılışının birinci yılının dolduğunu belirten Yılmaz, "Hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız hem Devlet Hava Meydanlarımız hem de Hükümetimiz sürece sahip çıktı. 

Çalışıp çalışmayacağı tartışmalı olan havalimanı, şu anda yolcu kapasitesi itibarıyla Türkiye'de rekorlara imza atan bir havalimanı oldu. Günlük 21 uçuş yapmasıyla da bu yılın trendi en fazla yükselen havalimanı oldu." dedi. Yılmaz, havalimanına yeni uçuşlar ekleneceğine dikkati çekerek. "İnşallah Haziran ayında başta Suudi Arabistan ve Avrupa'dan Almanya ve Avusturya uçuşlarıyla Ordu-Giresun Havalimanı bölgemizi, ilimizi, Giresun'umuzu şaha kaldıracaktır. Başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

TURİZME FAYDALI

Havalimanının, turizm açısından bölgeye çok ciddi katkısı olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Elimizde 6 aylık veriler var. Turizm alanında yüzde 45'e yakın artış oldu. Sezon yeni başlayacak. Bu sene inşallah ramazan ayıyla ulusal tur sahiplerinin tamamının ilimize de gelmek suretiyle havalimanımızı en üst seviyede kullanma imkanları var. Aynı zamanda bizim belirlediğimiz gezi güzergahlarında şu anda otellerimizin tamamı dolu. Yaklaşık 4 aydır, kış mevsiminde dahi yatak sayısı itibarıyla yüzde 100'e yaklaşan dolulukla hizmet verilmeye devam ediyor. Havalimanı bölgemiz için ilaç gibi geldi. Havalimanı bölgemizin kurtuluşu oldu." 


Günboyu


Geri Dön