29 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcıların ilgisini artırdı!

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcıların ilgisini artırdı!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasının ardından bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının sayısında artış yaşandığı belirtildi.



Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasının ardından bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının sayısında artış yaşandığı belirtildi.


Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı'nın en çok iş adamlarının işini kolaylaştırdığını söyledi. Havalimanının hizmet vermeye başlamasının ardından bölgeye yatırım amaçlı gelen iş adamlarının sayılarının gözle görülür şekilde arttığına işaret eden Şahin, "Havalimanı açıldıktan sonra iş adamlarımız adına daha kolay ulaşım sağlanmış oldu. İstanbul ve Ankara'dan bölgemize yatırım yapmak isteyen yatırımcı 45 dakika, bir saat sonra Ordu'ya ya da Giresun'a gelebiliyor" dedi.


Bu durumun bölge adına büyük bir kazanç ve kazanım olduğunu belirten Şahin, "Daha önceki yıllarda buralara yatırım yapmak isteyenlerin en büyük çekinceleri ulaşımdı. Kimse havalimanı olmadığından dolayı Ordu'ya ya da Giresun'a gelmek istemiyordu. Şimdi bir yatırımcı iş adamı günübirlik Ordu ve Giresun'a gelerek iş görüşmelerini rahatlıkla yapabiliyor" diye konuştu.


Karadeniz Bölgesi'ne yapılan en büyük yatırımlardan biri olan havalimanını yapanlara iş adamları adına teşekkür ettiğini vurgulayan Şahin, "Bu havalimanı hepimizin işini kolaylaştırdı. Havalimanının yapılmasına en çok sevinen kesim hiç kuşkusuz ki iş dünyasıdır" ifadesini kullandı.


Havalimanın yapılmasından ardından bölgenin bundan çok büyük fayda sağlayacağının altını çizen Şahin, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın meyvelerini toplamaya başladık. Çok yeni olmasına rağmen yatırımcıların bölgeye sık sık geldiğini görüyoruz. Bu ziyaretler önümüzdeki günlerde yatırıma dönüşecek. Ondan sonra bu yatırımlar ise bölge halkına istihdam sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.


Şahin, son yıllarda Karadeniz Bölgesi'nin yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldiğini sözlerine ekledi.


Giresun da büyüyor


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise havalimanın bölgeye kazandırılmasından çok memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Bu havalimanı hem Giresun hem de Ordu'nun büyümesine vesile olacaktır" dedi.


Kısa bir süre içerisinde Ordu ve Giresun'nun tanınmayacak şekilde yatırımlar alarak değişim yaşayacağını beklediklerini söyleyen Çakırmelikoğlu, "Aynı zamanda çeşitli yerlerde tanımadığımız yabancı simalarla da çok sık karşılaşacağımızı bekliyorum" diye konuştu.


Çakırmelikoğlu, bölgeye gelen yatırımcıların özellikle konaklama alanlarına yönelik hizmet vermek istediklerini vurgulayarak, "Bu anlamda yaylalarımız yatırımcıların çok ilgisini çekiyor. Yayla turizminin bölgede yaygınlaşmasıyla da bu alanlara yatırım yapmak isteyenlerin sayısı hayli artmış durumda" ifadesini kullandı.


Giresun'da otel sayılarının artırılması için çok önemli girişimlerin olduğuna dikkati çeken Çakırmelikoğlu, bunların hepsinin havalimanın etkisinin bir göstergesi olduğunu söyledi.


Havalimanının yatırımlara pozitif etkisi olduğunu ifade eden Çakırmelikoğlu, "Artık iş adamları ve yatırımcılarımız o bölgede havalimanı olup olmadığına bakmaktadır. Bölgemiz adına böyle bir sorun kalmadı. Çok şükür havalimanımız hizmete girdi. Bir kez daha emeği geçenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.


Çakırmelioğlu, havalimanı ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısının da artacağını, Ordu'da teleferiğin, Giresun'da ise Giresun Adası'nın bu yönde çok ilgi gördüğünü kaydetti. 


Ordu Olay


Geri Dön