29 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı'nda altyapı çalışmaları bitme noktasına geldi!

Ordu-Giresun Havalimanı'nda altyapı çalışmaları bitme noktasına geldi!

Ordu - Giresun Havalimanı'nda alt yapı çalışmaları itme noktasına geldi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu: "Ordu - Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi" dedi.



Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi" dedi.


Vali Balkanlıoğlu, Gülyalı Kaymakam Vekili Emrullah Temiz ve Belediye Başkanı Talip Şen ile Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı altyapı şantiye binasına geçerek, yüklenici firmanın proje müdürü Ömer Işık'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Daha sonra, Ordu-Giresun Havalimanı üstyapı çalışmalarının yapıldığı alana giden Balkanlıoğlu, şantiye binasında yüklenici firmanın proje müdürü Yüksek Kahraman ile görüştü.


Kahraman'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Balkanlıoğlu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi. Altyapıda 10-15 günlük bir iş kaldığı bizlere iletildi ancak idarece uygun görülmesi halinde konfor artsın, havalimanı çok daha mükemmel hale gelsin diye suyla dolu alan alanlar doldurulacak ve bu da 70 günde tamamlanacak" dedi.


Balkanlıoğlu, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:


"Üstyapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi aldık. Görevli arkadaşlar, teknik detayları bize anlattı. Havaalanımızın bütün apron dahil, yolcu bekleme salonları, çağın en modern ve en güzel binası olarak yapılacak. Son derece lüks, konforlu, her yönüyle düşünülmüş, büyüklüğü de yeterli olan binalar. Terminal binası 20 bin metrekare üzerinde, kapalı bir alan üzerinde yapılıyor. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek, uluslararası uçuşlarda, VIP ve içindeki free shoplar dahil ileri teknolojiyle yapılıyor. Kısacası her şey yolunda. Havalimanı inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor."


 


- "Yolculara hizmet vermesi için Mart ayını beklemek gerekiyor"


Projede deneyimli kişilerin görev aldığını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Her türlü oluşuma karşı anında teknoloji imkanları kullanılarak çözüm üreten çok deneyimli arkadaşlar burada. Onlar da küçük çaplı pürüzleri çözüyor. Süratli çalışmalara rağmen hiçbir sıkıntı olmasa dahi burada uçak inmesine mani bir durum yok ama tamamen bitmesi Mart ayını bulacak gibi gözüküyor. Şu durumda uçakların iniş kalkışına mani bir durum yok. 15-20 gün sonra bile uçak inebilir buraya ancak dört dörtlük kulesiyle, her şeyiyle tamamlanıp yolculara hizmet vermesi için Mart ayını beklemek gerekiyor. Yani, havaalanımızın bitmesinde ve hizmete açılmasında hiçbir sorun gözükmüyor" diye konuştu.


Ordu-Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin en konforlu havaalanlarından biri olacağına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:


"Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye'deki havalimanlarından çok farklı olacak. Havalimanlarında uçakla seyahat edenler gayet iyi bilir, uçak tekerleri piste ilk değdiğinde bir sarsıntı hissedilir. Bazen insanlar bundan çok korkar. Bu sarsıntı hissedilmesin diye 3 kilometrelik pist boyunca 'stone mastic' denilen 5 santim kalınlığında döşenen bir materyalle, Ordu-Giresun Havalimanı, uçakların en konforlu iniş yaptıkları havalimanı unvanını da kazanacak. Bunun yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandığında, Türkiye'nin medarıiftiharı, teknoloji harikası bir havalimanıyla karşı karşıya kalacağız çünkü 365 gün 24 saat uçak iniş ve kalkışına müsaade edilecek. Teknolojik donanımın yanı sıra Türkiye'de denizin doldurulmasıyla yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyacak."


AA


Geri Dön