29 / 03 / 2024

Ordu Giresun Havalimanı'nda deneme uçuşlarına Mart'ta başlanıyor!

Ordu Giresun Havalimanı'nda deneme uçuşlarına Mart'ta başlanıyor!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olan ve dünyanın da en geniş pistlerinden bir tanesi olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda mart ayında deneme uçuşlarına başlanacağını söyledi...




Vali Kenan Çiftçi, havalimanının 3 kilometrelik pistinin bittiğini belirtirken, mart ayı itibariyle pistin ışıklandırılmış olacağını kaydetti. Vali Çiftçi, yetkililerden bilgi aldıktan sonra havalimanı pistinde incelemelerde bulundu. Çifti, yaptığı açıklamada, “Ordumuzun hayalleri vardı. Bu hayallerden bir tanesi de hava limanıydı. Ordu ve Giresun Havalimanı’nın pistinin 3 bininci metresindeyiz. Pist bitti son olarak 5 santimlik asfaltı kaldı. Şubat sonunda Ordu tarafındaki ışıklandırmalar, mart ayı içerisinde Giresun tarafındaki ışıklandırmalarda bittikten sonra deneme uçuşlarına başlanabilecek. Apronlar ile birlikte yapılacak olanlar, imza aşamasında onlar 2014 yılının ikinci yarısında tamamlanır ve buradan uçarız” diye konuştu.


“DÜNYANIN EN GENİŞ PİSTLERİNDEN BİR TANESİ”


Vali Kenan Çiftçi, Ordu-Giresun Havalimanı’nın pistinin 60 metre genişliğinde olduğunu ifade ederken, “Şu anda bu piste yukarıdan gözle görülebilecek bütün uçaklar buraya inebilir. 60 metre pist genişliği var. Dünyanın en geniş pistlerinden bir tanesidir. 3 kilometrelik bir uzunluk var. Şu an makineler çekilirse ani inişler yapılabilir” şeklinde konuştu.


Akşam


Geri Dön