29 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk günde 535 yolcu seyahat etti!

Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk günde 535 yolcu seyahat etti!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk, dünyanın deniz üzerine dolguyla yapılan üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'da açılışın yapıldığı ilk günde 12 uçakla, bin 535 yolcu seyahat etti.



Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk, dünyanın deniz üzerine dolguyla yapılan üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'na açılışın yapıldığı ilk günde 12 uçakla, bin 535 yolcunun seyahat ettiğini, şuana kadar 40 bine yakın bilet satıldığını, bölge halkı tarafından 50 yıllık rüyanın gerçekleşmesinin sevincinin yaşandığını söyledi.


Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine dolguyla yapılan ilk havalimanı olan Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde denizin taşla doldurulması suretiyle kara parçası haline dönüştürülerek yapılan ve dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılan Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk gün 3 tarifeli, 2 Cumhurbaşkanlığı'na ait, 1 Başbakanlık, 2 özel uçak, 4 charter olmak üzere toplam 12 uçak iniş yaptı. 



Yılda 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanının hizmete açılması Ordu ve Giresunlular'ı da sevindirdi. İki ilin yaklaşık 50 yıldır özlemi olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasının bölgede turizm ve ekonomiyi canlandıracağını belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu dünkü uçuşlarda 605 yolcunun Ordu-Giresun Havalimanı'na geldiğini, 930 yolcunun da Ordu'dan  Ankara  ve İstanbul'a gittiğini, şuana kadarda 40 bine yakın bilet satıldığını söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımıyla dün görkemli bir törenle havalimanı açılışını gerçekleştirdik. Havalimanına ilk gün 12 uçak iniş yaptı. Bugün de 1 özel uçak boş geldi, giderken 4 yolcu götürdü. Bu akşam yine THY'nin İstanbul'a seferi var. Yarın da buradan Ankara'ya tarifeli sefer var. Ordu ve Giresunlular artık uçakla buradaki havalimanından uçabilecekler. Bu bölge aynı zamanda turizm potansiyeli olan iki il. Yılda 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanının açılması her iki ilin gelişmesine önemli katkı sağlayacak" dedi.


Havalimanının açılmasıyla birlikte Ordu ve Giresun'dan vatandaşlarda bugün Gülyalı İlçesi'ne giderek havalimanını gezdi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'da havalimanını ziyaret ederek eksiklikleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.



Dünya


Geri Dön