19 / 04 / 2024

Ordu Korgan'a yeni hastane geliyor!

Ordu Korgan'a yeni hastane geliyor!

Korgan'da, yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasının ardından, yeni hastane binası inşaat çalışmaları başladı.



Korgan'da, yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasının ardından, yeni hastane binası inşaat çalışmaları başladı. 


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden alınan bilgilere göre hizmete girdiği 1998 yılında 30 yataklı olarak inşa edilen ve sağlık hizmeti sunmayı sürdüren Korgan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası inşaat çalışmalarına hız verildi. Bölge halkına daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla  TOKİ  tarafından hazırlanan projenin yer tesliminin, 6 Ekim 2016'da yüklenici firmaya yapıldığı ifade edildi. 


YAKLAŞIK 13 MİLYON LİRAYA İNŞA EDİLECEK


İhale bedeli 13 milyon lira olan hastanenin yeni hizmet binası 38 yataklı olarak inşa edilecek. Yaklaşık 3 bin metrekare oturum alanına sahip olacak hizmet binası, üç blok olarak inşa edilecek. 10 polikliniğin bulunacağı hastanede acil sağlık hizmetleri için iki poliklinik yer alacak. 


ORDU'YA SAĞLIK ALANINDA YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Ordu'da sağlık alanında çok önemli adımlar atıldığını söyledi. Ünye, Fatsa ve Gürgentepe Devlet Hastanelerinin hizmete girmesinin ardından diğer ilçelerde inşaat çalışmaları devam eden hastanelerin de hızla tamamlanacağını belirten Kurtulmuş, daha modem ve konforlu tesislerle sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracaklarını, koğuş sisteminden, konforlu oda sistemine geçileceğini kaydetti Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Korgan'ın ihtiyacı olan yeni devlet hastanesi hizmet binasının yer tesliminin yüklenici firmaya yapıldığını bildirdi, Ordu halkının sağlık alanında en iyi hizmeti alabilmesi için büyük bir gayret sarf ettiklerini ifade etti. 


KUMRU DEVLET HASTANESİ YAKINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Kumru Devlet Hastanesi inşaatının ise yüzde 99'unun tamamlandığı açıklandı. Geçici kabul işlemleri tamamlanmasının ardından hastane hizmet binasının, Sağlık Bakanlığına devredileceği belirtildi. Devrin ardından tıbbi cihaz ve gerekli teçhizatları tamamlanacak hastanenin, hizmete açılacağı ifade edildi.



Ordu Olay


Geri Dön