25 / 04 / 2024

Ordu Macera Parkı için Boztepe'deki bazı binalar yıkılacak!

Ordu Macera Parkı için Boztepe'deki bazı binalar yıkılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Macera Parkı kapsamında Boztepe’de peyzaj değişimine gideceğiz. Burada yer alan bazı işletmelerle konuşarak, buraları yıkacağız.” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezindeki Atatürk Parkı ile 530 rakımlı Boztepe arasında kurulan teleferik hattı ile yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğradığı Boztepe’ye macera parkı ile bongalov evler yapılması için proje hazırlandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fransa, Almanya ve ABD gibi birçok ülkenin yanı sıra Türkiye’de de bazı illerde, bol adrenalin ve eğlenceli zaman geçirmek için tercih edilen macera parkının, Ordu’ya da kurulması için hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.


“BOZTEPE’Yİ TÜM DÜNYA BİLECEK”


Ordu’nun doğal güzellikleri içerisinde en önemli turistik bölgelerinden birinin Boztepe olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre içerisinde Boztepe’yi dünyanın bileceği bir yer haline getireceğini iddia etti. Hazırlanan birçok projenin Boztepe’de uygulanmaya başlanacağını söyleyen Başkan yılmaz, “Macera Park, özel donanımlı müstakil villalar, 800 kişilik amfi tiyatro, paraşütçüler için uluslararası yeterliliği olan kalkış alanı ve bungalov evler Boztepe’ye yeni bir kimlik kazandıracaktır. Yolunu da yakın zamanda standartlara uygun hale getirerek, teleferikle birlikte alternatifli bir ulaşım sağlayacağız” diye konuştu.


BAZI BİNALAR YIKILACAK


Boztepe yolunun standartlara getirilmesi için kamulaştırma çalışmalarının başladığını ifade eden Yılmaz, “Proje kapsamında Boztepe’de peyzaj değişimine gideceğiz. Burada yer alan bazı işletmelerle konuşarak, buraları yıkacağız. Boztepe tamamen macera ve adrenalin üzerine kurulacak projeyle can bulacak.” ifadelerinde bulundu.Öte yandan Başkan Yılmaz, Boztepe’de bulunan ormanlık alan içerisindeki ağaçların tescil ettirildiğini de kaydetti.  


Ordu Olay


Geri Dön