26 / 04 / 2024

Ordu Özel Sanayi Sitesi'nde kiralar neden yükseldi?

Ordu Özel Sanayi Sitesi'nde kiralar neden yükseldi?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Özel Sanayi Sitesi’nde hem esnaf ziyaretinde bulundu hem de Özel Sanayi Sitesi ile ilgili önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek planlama hakkında toplantı yaptı.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Özel Sanayi Sitesi’nde hem esnaf ziyaretinde bulundu hem de Özel Sanayi Sitesi ile ilgili önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek planlama hakkında toplantı yaptı.

 

Başkan Enver Yılmaz’a Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar, Belediye Meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.

 

Beraberindekilerle birlikte Özel Sanayi Sitesi’nde kahvaltı yapan Başkan Yılmaz, daha sonra tüm iş yerlerini gezerek esnaflarla selamlaştı ve sohbet etti. Esnaf ziyaretinin ardından kooperatif binasında Özel Sanayi Sitesi’nin sorunları ile ilgili bir de toplantı yaptı.

 

 “ALTERNATİF İŞYERLERİ OLMADIĞI İÇİN KİRALAR AŞIRI YÜKSELDİ”

 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar; “Sizi buraya esnafımızın sorunu ile ilgili davet ettik. Görüldüğü üzere sanayimizde bir tane bile boş dükkan yok. Bir dükkanda iki veya üç kardeş, çıraklı kalfalı birlikte çalışıyorlar, işyeri açmak isteseler açamıyorlar. İşyeri olmadığından dolayı 5 bin lira olan dükkan kiraları şu anda 12 bin liraya yükseldi. Biz buraya 30 adet dükkan yaparak rahatlatmış olduk ama yine yetmiyor. Şimdi bize 50-60 dükkan yapacak kadar Milli Emlak'ın bir yer göstermesini istiyoruz” dedi.

 

“ŞEHİR İÇERİSİNDEKİ ESNAFLARI SANAYİYE TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”

 

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada; “Hem Özel Sanayi Sitemiz’de ve Büyük Sanayi Sitemiz’de çalışanlara işyeri yetmediği hem de talep edilen dükkanın bulunmaması aşikar bir gerçek. O yüzden buradaki arkadaşların talepleri çok doğru ve mutlaka yeni blokların yapılması gerekiyor. Biz hem Özel Sanayi Sitesi'nde hem Büyük Sanayi Sitemiz’e ilave bloklar yaptık, bu bloklar inşaatı devam ederken doldu. Şehir içerisindeki esnafları bu yeni bloklara taşımamız gerekirken bırakın taşımayı mevcut sanayinin kendi içerisindeki esnaflara bile yetmedi. Şu anda hem bu Özel Sanayi Sitemiz’de hem de Büyük Sanayi Sitemiz’de işyerlerini büyütmek isteyen, bir de sanayiye gelmesi gereken şehir içerisinde çok ciddi sayıda esnaf var” diye konuştu. 

 
“GENİŞ BİR SANAYİ ALANI OLUŞTURMA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Başkan Enver Yılmaz Özel Sanayi Sitesi ile ilgili Fatsa'ya gelmeden önce Ordu'da bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak; “Bugün bu alana gelerek bizzat hem inceleme yapmak hem de esnaflarımızı ziyaret etmek istedik. Burayla birlikte Organize Sanayi arasında bulunan imarla ilgili bizim bir tasarrufumuz olacak. Bununla ilgili teknik birimlerin raporunu bekliyoruz. Fatsa ve Ünye gibi yerlerde dağınık Sanayi yapılaşması hiç uygun değil, sanayinin tek bir merkezden yönetilmesi gerekiyor. Bu hem vatandaş açısından hem de sanayi açısından daha mantıklı. Bu sanayi Ordu'daki en canlı sanayi görünümünde. Buradaki Milli Emlak sorununu çözmek için Genel Sekreterim şu an Ankara'da. Burada daha önce 30 dükkan ilave yapılmış fakat plansız yapılaşma olduğu için iki sene sonra 50 dükkana daha ihtiyaç duyulacak. Bunun planını yapması gereken doğal olarak bizleriz. Burada parça parça, metre metre büyümek yerine bir alan ilanı, ilanın tesciliyle birlikte alt yapı ve bakanlık desteklerini bizim almamız gerekiyor. Yerel dinamikler kararını verdikten sonra bizim bakanlıklarla hiçbir sorunumuz kalmıyor. Biz burayla ilgili hazırlık aşamasındayız. Yeni oluşturulacak Organize Sanayi Bölgesi ile yeni çevre yolunun birleştiği noktada bir kavşak oluşturulacak. Burada mevcut sanayi merkezli Organize Sanayi ile birleşik bir alanda çok geniş bir alan oluşturma ihtiyacımız var. Prensipte de biz bunun kararını verdik. Bunun şu anda hukuki altyapısını oluşturuyoruz. Harita üzerinde baktığımızda alan buna müsait, buraya ilişkin şu anda resmi süreci başlattık. Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a bu konuda yetkiyi verdik, revize yapma yetkisi Büyükşehir’de olduğu halde ilçe belediyesi daha iyi yapar diye bir yetkiyi ilçe belediyemize verdik” şeklinde konuştu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön