24 / 04 / 2024

Ordu Şirin Evler’deki Kamyon Garajı TOKİ'ye devredildi!

Ordu Şirin Evler’deki Kamyon Garajı TOKİ'ye devredildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu’da uygulayacağı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci adımını attı. Büyükşehir belediyesi, yıkılacak olan binaların yerine yapılması gereken konutlar için Şirin Evler’deki Kamyon Garajını TOKİ’ye devir etti.



Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu’da uygulayacağı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci adımını attı. Büyükşehir belediyesi, yıkılacak olan binaların yerine yapılması gereken konutlar için Şirin Evler’deki Kamyon Garajını TOKİ’ye devir etti.


Ordu Büyükşehir Belediyesinin Altınordu, Fatsa ve Ünye’de seçilen pilot bölgelerde Kentsel Dönüşümle ilgili başlanan altyapı çalışmaları devam ediyor. Ekim ayında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan arasında imzalanan protokole göre, Altınordu’da uygulanacak ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında yapılacak olan yeni konutlar için Kamyon Garajı, TOKİ’ye devir edildi.


UYGULAMA PROJELERİ HALKLA PAYLAŞILACAK


Uygulanacak olan ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz, Kentsel Dönüşüm uygulamalarında hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini dile getirdi. Yılmaz, “Uygulama projelerini halkla paylaşacağız. Hemşerilerimizin rızası olmayan bir projeyi uygulamayız. Altınordu ilçesinde ve diğer ilçelerde uygulayacağımız kentsel dönüşüm projeleriyle, şehirlerin nefes alacağı alanlar oluşturacağız. Biz Otogarın bulunduğu alanı bir yatırımcının 30 milyon lira vermesine rağmen satmadık. Çünkü bizim şehri korumamız lazım. Yeşil alanları çoğaltmamız lazım. Bu amaçla buraların ana teması yeşil olacak ama kenar boylarında buradaki mülkiyet sahiplerini de memnun edecek maiyette konut yapacağız” dedi.


YEŞİL ALANLAR ARTACAK


Stadyum çevresinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Yeni stadyumla birlikte eski stadı yıkacağız. Yalı Cami’nden başlayarak, Altınordu Belediyesi’nin olduğu yer, PTT’nin olduğu yer, sebze pazarının olduğu yer ve otoparkların olduğu alanda dâhil kentsel dönüşüme gidiyoruz. Otoparkların hepsini yer altına alacağız ve burada muhteşem bir alan meydana çıkacak. Ben Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında bizlere destek veren Toplu Konut İdaresi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 


Ordu Olay/MUSTAFA KIRLAK




Haber Ordu Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Ordu Şirenevler Mahallesi'nde bulunan Kamyon Garajının Kent Park olması için sanal alemde imza kampanyası başlatıldı. 


Kentsel Dönüşüm kapsamında TOKİ'yi devredilerek yıkılacak öğretmenler sitesindeki ev sahiplerine konut yapılması planlanan Kamyon Garajı, sanal alemde anket konusu oldu. "change.org" adlı ünlü anket sitesinden başlatılan "Ordu Kamyon garajı Kent Park olarak düzenlensin" başlığıyla başlatılan ankette şu çağrı yapılıyor; "Güzel Ordu'muzun incisi Altınordu ilçemizde betonlaşmadan sıkılan vatandaşlarımıza, hem dinlenme hem de ailecek vakit geçirme fırsatı sunacak bir kent park ihtiyacı var. Bunun için hem sahil yoluna olan yakınlığı, hem şehrimizin tam merkezinde olması, hem de bulunduğu alan itibariyle'Kamyon Garajı'nın yeşilliklerle dolu bir park olmasını istiyoruz. Gerçekleşmesi halinde şehrimizi tır ve kamyon trafiğinden arındıracak olan bu proje, ilimize bambaşka bir hava katacağı gibi, şehrimizin marka değerini de gözle görülür ölçüde artıracaktır. Siz değerli Ordulular ve yeşil sevenler desteğinizi esirgemeyiniz. Şimdiden teşekkürler." 



Serap ŞENSOY/Ordu Hayat



Geri Dön