19 / 04 / 2024

Ordu Tayfun Gürsoy Parkı imar planı revizyonuna tepki!

Ordu Tayfun Gürsoy Parkı imar planı revizyonuna tepki!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Tayfun Gürsoy Parkı üzerinde yapılan nazım imar planı revizyonu Bahçelievler Mahallesi sakinlerini ayaklandırdı. Mahalle sakinleri kendi aralarında imza toplayarak Büyükşehir Belediyesi'ne itirazda bulundu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından nazım imar planı revizyonu kapsamında Bahçelievler Mahallesi Tayfur Gürsoy Parkı üzerinde yapılması planlanan sosyal tesis alanına mahalle sakinleri itiraz etti. Mahalle sakinleri olarak kendi aralarında imza toplayan vatandaşlar, dilekçelerini İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına sundu. 


170 mahallenin imza attığı dilekçede şu ifadelerde bulunuldu:"... Bu alan kullanımı; belediyece açıklandığı üzere bölgede yapılması düşünülen nikâh ve konferans salonu için seçilmiştir. Ancak söz konusu yapı adasının derinliği yaklaşık 80 metredir. Bunun yaklaşık 30 metresi kıyı olarak tabir edilen, Bakanlık yetkisindeki alandır. Bu alanda da nikah salonu, konferans salonu yapılmasına imkan verecek nitelikte bir gösterim, bir alan kullanım karan kıyı kanunun uygulama yönetmeliği 13. ve 14. Maddesinde de bulunmamaktadır. Geriye kalan 50 metre derinliğindeki alanda bu kullanımın çözülmesi gerekecektir. Mevcut imar planında park olan deniz kenarındaki bir alanın revizyon imar planıyla sosyal tesis alanı olarak yapılaşmaya açılması kanunlarla açıklanabilse dahi, çağdaş şehircilik açısından son derece yanlış bir karar olacaktır. 


Çağdaş şehircilik açısından Bölgenin mevcut açık alan bina kullanımı dengesi mevcut kullanımından daha fazla olmamalıdır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu bölgede 9 eğitim kurumunun bulunduğu düşünüldüğünde, zaten aşın olan trafik ve insan yoğunluğu, sizin düşündüğünüz nazım imar planı revizyonu ve sosyal tesis ile daha yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Bu değişikliğe itiraz ediyoruz, değişikliği tekrar gözden geçirmenizi ve mevcut konumun korunmasını ve gereğinin yapılmasını, mahalle sakinleri olarak sağlamanızı arz ederiz.


Ordu Olay Gazetesi


Geri Dön