28 / 03 / 2024

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada kentteki Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarını belirtti.




Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesindeki Ulu Camii etrafında çevre düzenlemesi yapacak. İçerisinde yeraltı otoparkının da bulunduğu proje tamamlandığında, hem şehir içinde dağınık bir görünüme neden olan otopark ihtiyacı karşılanacak hem de bu güzel eserin ihtişamı ortaya çıkacak.

 

BAŞKAN YILMAZ, “CAMİNİN İHTİŞAMI ORTAYA ÇIKACAK”

 

Başkan Enver Yılmaz, Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarının müjdesini vererek, “Hayırsever bir vatandaşımızın yapımını başlattığı ve bizim de destek olduğumuz Ulu Camii, ilimizin en büyük ve en güzel donanımlı camisi. Hemen yanındaki düğün salonunu da kaldırmak suretiyle caminin etrafında, 6 bin 277 m2 alan üzerinde meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacağız. 18 Mayıs’ta ihaleye çıkıp 300 gün içerisinde bitirmeyi planladığımız proje ile hem şehir içinde dağınık görünüme neden olan otopark ihtiyacı karşılanacak hem de bu güzel eserin ihtişamını gösterecek bir çalışma ortaya konulacak. Şimdiden Ordumuza hayırlı olsun” dedi.

 

PROJE 6 BİN 277 M2 ALANI KAPSIYOR

 

Ulu Camii Çevre Düzenleme Projesi’nin 6 bin 277 m2lik alanı kapsayan güzel bir çalışma olacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Proje kapsamında meydan, yeraltı kapalı otoparkı, çocuk oyun alanları, kuru havuz, yeşil alanlar, dinlenme alanları ve kamelyalardan oluşacak. 3 bin m2lik kapalı otopark alanında da 80 araçlık otopark bulunacak” diye konuştu.

 

 


Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön