20 / 04 / 2024

Ordu Ünye Çamlık Projesi 15 milyon liraya yapılacak!

Ordu Ünye Çamlık Projesi 15 milyon liraya yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kısa bir süre içerisinde Boztepe'yi dünyanın bileceği bir yer haline getireceğini iddia etti.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, düzenlediği aylık değerlendirme toplantısında gündeme ilişkin konularda bilgiler vererek, “Bayramın hemen ardından yaşanan sel afetinin ardından, 15 Temmuz Darbe Girişimi sürecine rağmen Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına ara vermeden devam etti. Demokrasi meydanlarında akşamdan sabahlara kadar halkımızla birlikte demokrasi nöbeti tuttuk, sabahın ilk saatlerinden itibaren de hizmetlere ara vermeden çalışmalarımıza devam ettik. Büyükşehir, büyük düşünüyor ve çok çalışıyor” dedi. 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım’ın birlikte düzenlediği ve basının yoğun katılım gösterdiği toplantıda Büyükşehir’in projelerini anlatan Başkan Enver Yılmaz, gündeme ilişkin kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

 

“EKİM AYINDA 400 KM’LİK YOL AĞINI BİTİRECEĞİZ”

 

Yaşanan her şeye rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına ara vermeden devam ettiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, yatırımlarla ilgili ihale süreçlerinin devam ettiğini söyledi. Daha önce 752 Km Sıcak Asfalt Yol Projesi’yle Cumhuriyet tarihinde alanında en büyük yol ihalesini yaptıklarını hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “İhale haricinde kendi yapacağımız işlerle birlikte bu rakam 1300 km’yi bulacak. Hedeflediğimiz yol çalışmasında %40 rötarlı ilerliyoruz. Bunun nedeni ise olumsuz hava koşulları ve yaşanan sel felaketi. Mevsimsel koşullardan dolayı şu ana kadar 165 km sıcak asfalt yolu hizmete geçirdik. Ekim ayı sonuna kadar bu rakamı 400 km’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu yıl sadece yola 200 milyon liranın üzerinde bütçe ayırdık. Biten sıcak asfalt yolları kısa süre içinde alacağımız çizgi aracıyla çizeceğiz. Türkiye standartlarının üstünde yollar yapıyoruz. Biten yollarımız, selden etkilenmeyerek kalitesini gösterdi” diye konuştu.

 

“ÇÖP İÇİN ÇEVRE İLLERE DE DESTEK VERİYORUZ”

 

Daha önceleri anketlerde Ordu’nun çöp sorununun 3. sırada çıktığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, bu sorunun çözümü için önemli hamleler yaptıklarını ve göreve geldiklerinin 13. ayında Altınordu ilçesindeki çöp alanının bertaraf edilerek çöp sorununun ortadan kaldırıldığını söyledi. Fatsa ve Ünye için de çözüm ürettiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Ünye Çimento ile yaptığımız anlaşma sonrasında her 100 tonluk çöp 17 tona iniyor. Ardından ise kalan kısım, kontrollü bir şekilde düzenli olarak depolanıyor. 8 ay sonra Ordu’da çöp sorununun tamamını çözmüş olacağız. Hatta çevre illerin de sorunlarına çözüm üretmek için yardımcı oluyoruz. Altınordu, Çamaş, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Kabataş, Aybastı, Korgan, Kumru, Çambaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerinin ortak kullanacağı 6 çöp transfer istasyonu, Gülyalı ve Çaybaşı’nda düzenli depolama alanları, Altınordu ve Ünye’de Ayrıştırma Tesisleri ve Ünye’de kırma ve yakma tesisiyle çöp artık sorun olmaktan çıkmıştır” dedi.

 

 “YUNUS EMRE KURULUŞ KAMPI TÜRKİYE’DE İLK PROJEDİR”

 

Ünye ilçesinde fiziki şartlar itibarıyla Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bir projenin gençler tarafından büyük beğeni kazandığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu projemizin adı Yunus Emre Kuruluş Kampı’dır. Yaklaşık 80 dönüm alanı kiralayarak kız ve erkek grupları, farklı haftalarda burada birer hafta misafir ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği liste doğrultusunda teşekkür ve takdir almış yüzlerce öğrencimiz, burada bizlerin misafiri oluyor. Gençlerimiz, kamp alanında farklı sosyal aktivitelerde bulunurken kampın dışında da Ordu’nun sosyal, kültürel ve tarihi yerlerini geziyor” şeklinde konuştu.

 

“BOZTEPE’Yİ TÜM DÜNYA BİLECEK”

 

Ordu’nun doğal güzellikleri içerisinde en önemli turistik bölgelerinden birinin Boztepe olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre içerisinde Boztepe’yi dünyanın bileceği bir yer haline getireceğini iddia etti. Hazırlanan birçok projenin Boztepe’de uygulanmaya başlanacağını söyleyen Başkan yılmaz, “Macera Park, özel donanımlı müstakil villalar, 800 kişilik amfi tiyatro, paraşütçüler için uluslararası yeterliliği olan kalkış alanı ve bungalov evler Boztepe’ye yeni bir kimlik kazandıracaktır. Yolunu da yakın zamanda standartlara uygun hale getirerek, teleferikle birlikte alternatifli bir ulaşım sağlayacağız” diye konuştu.

 

“ÜNYE ÇAMLIK PROJESİ BÖLGEYİ HAREKETLENDİRECEK”

 

Ünye’de bulunan Çamlık bölgesinde hayata geçirilecek projeyle birlikte buraya 15 milyon liralık yatırım yapılacağını vurgulayan Başkan Enver yılmaz, “Burası yap işlet devret modeliyle yapılacak. Belediyemizin kasasından bir kuruş para çıkmayacak. Ordu ve Ünye için büyük bir kazanım olacak. Hem görsel rekreasyon hem de sosyal donatı alanlarının olduğu bu proje, tamamlandığında herkese keyif verecek” dedi.

 

“AVM PROJESİ KARADENİZ’DE TEK OLACAK”

 

Ordu Park AVM Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, 50 milyon euro’luk bu yatırımın Karadeniz’de bir ilk olduğunu söyledi. Büyükşehir’in 40 milyon euro gelirle önemli bir kazanç elde edeceği projenin 2018 yılında hizmete açılmasının planlandığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “AVM Projesi, Büyükşehir’in kasasından hiç para çıkmadan yüklenici firma tarafından yapılacak. 30 yılın sonunda AVM, hem Büyükşehir Belediyesi’ne kalacak hem de 130 milyon lira kira geliri elde edilecek. Burası, zemin artı iki katla birlikte 3 katlı olmak suretiyle tam 95 bin metrekare inşaat alanından oluşacak. Sadece zemin katında 1.000 araçlık kapalı otopark bulunacak. 43 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bu AVM, Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezi olacak. 1.000 araçlık otoparkı bulunacak Ordu Park AVM Projesi, 1.000 kişilik çok amaçlı salon, 8 adet sinema, kafeterya ve restoranlar, tekstil ve eğlence birimleri gibi yerli ve yabancı markaların bulunacağı 3 katlı bir yaşam merkezi olarak tasarlandı. 1.500 kişiye istihdam sağlayacak Ordu Park AVM, Büyükşehir Belediyesi Durugöl Yerleşkesi’nin bulunduğu alana inşa edilecek ve 2018 yılında tamamlanacak” diye konuştu.

 

“311 KONUTLUK PRESTİJ PROJE”

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte Altınordu ilçesinde kamyon garajının bulunduğu alana 18 ayda yapılması planlanan 311 konutluk Toplu Konut Projesi hakkında da kamuoyunu bilgilendiren Başkan Yılmaz, “Bu proje, Altınordu ilçemizdeki prestij projelerimizden biri olacak. Kentsel dönüşüme aldığımız kamyon garajında, toplam 4 blok ve 311 daireden oluşacak yeni bir yaşam alanı inşa ediyoruz. Proje kapsamında 62,9 m2 büyüklüğünde 26 adet 1+1, 113,1 m2 büyüklüğünde 101 adet 2+1 ve 137 m2 büyüklüğünde 184 adet 3+1 daire yapılacak. Bu alanlarda yürüyüş ve spor sahaları da olacak. 329 araçlık otopark, mescit, market ve 30 adet iş yerinden oluşan bir de ticaret alanı yapılacak. Proje uygulama alanının yarısından fazlasını yeşil alan olarak ayırdık. Burada yürüyüş ve spor sahaları da olacak. 329 araçlık otopark, mescit, market ve 30 adet iş yerinden oluşan bir de ticaret alanı yapılacak” şeklinde konuştu.

 

“SOKAKTAKİ TETİKÇİLER KAMUOYUNU TAHRİK ETMESİN”

 

Başkan Enver Yılmaz, FETÖ operasyonlarıyla ilgili sorulan bir soru üzerine de açıklamada bulunarak, ” FETÖ’nün 1 numaralı adamı, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın elini havaya kaldıran bakanının sokaktaki tetikçilerinin beyanları kamuoyunu tahrik etmesin” dedi.

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın önceki gün yaptığı açıklamayı hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz, “İçişleri Bakanımız Efkan Ala bir açıklama yaptı. Bakan Ala, ‘Göreve geldiğimizde 81 emniyet müdürünün 74’ü FETÖ’cüydü. Valilerin yaklaşık yüzde 60’ı FETÖ’cü’ dedi. Ala’dan önce Bakan kimdi? Hepiniz biliyorsunuz.

 

74 emniyet müdürünü illere emniyet müdürü yapan zihniyetin hem eski mebusları, hem danışmanları hem de piyasadaki adamları, Samanyolu TV’nin kapatılması sırasında FETÖ’nün baş adamı Ekrem Dumanlı’nın elini havaya kaldırarak ben buradayım diyen bakanın Ordu’daki uç beyleridir.

 

Siz bunları görmüyor musunuz? Siyasette 2011’den 2015 seçimlerine kadar bulunan, 81 ilden 74’üne FETÖ’cü emniyet müdürü atayan kişiler değil miydi, başka soruya gerek var mı? Gelelim Ordu’daki FETÖ’cülerin durumuna. Ordu’da OHAL süreci dâhilinde bir gerçek var diyorlar. Kim diyor? 81 ilin 74’üne FETÖ’cü müdür atayan zihniyetin danışmanları, milletvekili yaptıkları, uzantıları ve tetikçileri. İsimleri biliyorsunuz, FETÖ’nün bir numaralı adamının elini havaya kaldıran eski bakan Ordu’da FETÖ’yle ilgili mücadele edilmiyor diyenlere gelelim. Ordu’da 926 kişi hakkında işlem yapılmış. Samsun’da 879, Giresun’da 373 ve Trabzon’da 721 kişi hakkında işlemde bulunulmuş. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden 14 memur işten çıkarıldı.Hizmet alımı yoluyla çalışan 6 kişi hakkında da işlemler yapılıyor. Büyükşehir belediyemizde işten çıkarılan ve hakkında işlem yapılan toplam 20 kişi bulunuyor. Bu rakam Giresun Belediyesi’nde 1, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde 1 ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde sıfırdır. Konuşan arkadaşlar çevre illere bakmıyor mu? FETÖ’nün taktiği nedir, partililiği ve FETÖ düşmanlığı tartışılmayanları hedef haline getirmektir. FETÖ’yle ilgili elinde belgesi olan, gidip şikayet dilekçesi verebilir. 15 Temmuz sürecinde Ordu’da iktidarıyla muhalefetiyle güzel bir ortam oluştu. Birlik beraberliğimiz diğer illere örnek oluyor” ifadelerini kullandı.



Vizyon Ordu


Geri Dön