20 / 04 / 2024

Ordu Ünye'ye yüzme havuzu müjdesi!

Ordu Ünye'ye yüzme havuzu müjdesi!

Ünye’de inşaatı devam eden Gençlik Merkezini yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Bakanlıkla yaptığı telefon görüşmesi sonrası Ünye’ye Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı yüzme havuzu yapacaklarını söyledi.




Ünye’de inşaatı devam eden Gençlik Merkezini yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Bakanlıkla yaptığı telefon görüşmesi sonrası Ünye’ye Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı yüzme havuzu yapacaklarını söyledi.

 

Başkan Enver Yılmaz, Ünye ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Ünye’de Mavi Bayraklı Kırkevler Plajı, Tabakhane Deresi, Gençlik Merkezi ve Bulvar Yolu’nda incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz’a Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün eşlik etti.


 

“TABAKHANE DERESİ” ÜNYE İÇİN PRESTİJ BİR PROJE

 

Tabakhane Deresi Islah Projesi’nin Ünye için prestij bir proje olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Tabakhane Deresi’ni yerinde inceledik. Karayollarımız, Ulaştırma Bakanlığımız, Devlet  Su İşlerimiz ve  Ünye Belediyemizin koordinasyonuyla yapılan çalışmayı hep beraber gördük. Burası, Ünye için prestij projelerden biri olacak” diye konuştu.

 
ÜNYE’YE KAPALI HAVUZ PROJESİ

 

Tabakhane Deresi’nde yaptıkları inceleme sonrası, inşaatı devam eden Gençlik Merkezini ziyaret ettiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz; “Ünye Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızın Ünye için bir yüzme havuzu talebi oldu. Bakanlığın ilçelere yüzme havuzu projesi yok, bu durum yatırım programı ödeneğinde de yok. Bu çerçevede inşallah Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, Ünye Belediyemizin ve arkadaşlarımızın belirlediği Gençlik Merkezinin yanı veya daha önce belirlenen ve bu amaçla tahsis edilen alan da onu teknik olarak çalışacağız ve Ünye’ye inşallah standartlara uygun bir yüzme havuzu yapacağız. Bunu da Bakanlığımıza söyledik, bundan sonra da koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

ÜNYE YENİ BİR BULVAR DAHA KAZANDI

 

Ünye’ye yeni bir bulvar kazandırdıklarını dile getiren Başkan Yılmaz; “Şeyh Yunus Tepesi’ne çıkarak bu alanda da incelemelerde bulunduk. Oraya hep sanayi güzergâhından çıkıyorduk. Ünyeli vatandaşlarımız ve basın mensuplarımızın bazıları bu yeni yapılan yolu görmüş, bazıları da görmemiştir. İnşallah 20 gün sonra tamamını asfalt yapıyoruz. Şeyh Yunus’tan Bulvar Yolu olarak adlandırdığımız, hemen kız yurdumuzun yanından çıkan, aynı zamanda turizm otelciliğin yolunun da hemen kenarında bulunan 3 km’lik bir alanın altyapısı bitmek üzere. Daha sonra Şeyh Yunus’a kadar 3 km’lik bölümü genişletmek suretiyle sıcak asfalt yapıyoruz. Bu çerçevede şehrimize, Ünyemize yeni bir bulvar kazandırmış oluyoruz. O yol bittikten sonra da hem Şeyh Yunus hem de otobüslerin gidiş gelişi inşallah açtığımız bu Bulvar Yolu’nun sanayi üzerindeki Şeyh Yunus yolunu da genişletmek suretiyle sanayiden itibaren Ünye’yi üstten dolaşan bir ana halter oluşturma düşüncemiz var” dedi.

 

HABERLER YANLIŞ VE ART NİYETLİ

 

23 Nisan kutlamalarına katılmak için geldiği Ünye ilçesinde, program sonrası yayınlanan haberlerin asılsız, yanlış ve kasıtlı olduğunun altını çizen Başkan Enver Yılmaz; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı suretiyle katıldığım programdan ayrıldıktan sonra yapılan yayınların ve spekülasyonların yanlış ve kasıtlı olduğunu özellikle  belirtmek istiyorum. Biz, buraya Vali Bey’le birlikte gelecektik. Vali Bey’in gece il dışı programı çıkınca ben katılmak durumunda kaldım. Yasa gereği 23 Nisan etkinlikleri İlçe Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve İlçe Belediye Başkanlığının tertip ettiği programlardır. Biz, Vali Bey’le bu yıl Ünye ilçemizdeki programa katılalım düşüncesiyle buraya geldik. Kutlama günü Kaymakam Bey, halkı birlikte selamlama konusunda bana talepte bulundu. Ben de, selamlamayı Kaymakam Bey, Garnizon Komutanı ve İlçe Belediye Başkanı’nın selamlamayı birlikte yapmaları gerektiğini söyleyerek oturmak suretiyle programı bir saat izleyeceğimi söyledim. İlçe protokolümüz halkı selamlarken ben de yerimde oturarak programı takip ettim. İl ve İlçe Emniyet Müdürümüzle toplantımız olduğu için de program sonrası birlikte, Ünye Çalışma Ofisimize geçtik. Burada art niyetli, bana karşı yapılan hiçbir olumsuzluk yoktur. Bu yorumu yapan arkadaşlarımız, resmi süreçle ilgili bilgileri olmadığından dolayı yaptıkları yayınlar ile  hem şahsımı hem de Ünye Kaymakamlığını, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Ünye Belediye Başkanlığını farklı bir töhmet altında bırakmışlardır. Yapılan tüm haberlerin yanlış, kasıtlı ve art niyetli olduğunu tekrar belirtmek isterim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Başkan Enver Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamaların ardından Ünye Çalışma Ofisi’nde vatandaşlarla buluştu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön