24 / 04 / 2024

Ordu Yelken Kulüp arazisi ticari alana uygun mu?

Ordu Yelken Kulüp arazisi ticari alana uygun mu?

Yelken Kulüp arazisi için hazırlanan teknik bilirkişi raporu tamamlandı. Rapora bilirkişi heyeti, alanın park alanına katılmasına karar verildi. Peki Ordu Yelken Kulüp arazisi ticari alana uygun mu?



Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait ve kamuoyunda Yelken Kulüp binası olarak bilinen arsanın ihalesi öncesi ticari faaliyete açılması ile ilgili açılan davada ara karar verildi. Mahkeme bilirkişi atayarak araziyle ilgili rapor istemişti Altınordu ilçesi, Düz Mahalle'de bulunan Yelken Kulüp arazisinin "belediye hizmet alanı ve yeşil alanı" olan kullanım kararının "ticari alan" olarak değiştirilmesine dair açılan davada teknik bilirkişi raporu tamamlandı ve ilgili mahkemeye teslim edildi. Yüksek Şehir Plancısı Öğr. Gör. Dr. Gökhan Erkan, Şehir Plancısı Özgür Bora Yaprak ve Harita Yüksek Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Kemal Çelik tarafından hazırlanan 18 sayfalık bilirkişi raporda, alanın park alanına dahil edilmesi gerektiğine karar verildi. 


Raporda şu ifadelerde bulunuldu: "Heyetimiz söz konusu alanın belediye hizmet alanı ve ticari alanı kullanımı dışında en etkin, en fazla kamu yaran taşıyacak alternatif sonucun bitişikte yer alan park alnına ilhak edilmesi olduğu kanaatindedir. Bu durum da benzer şekilde planlama ilkeleri kadar şehircilik ilkeleri açısından etkin anlamlı bir sonuç verecek olup nitelikli bir biçimde kamu yararı taşıyacağı açıktır. Sonuç olarak, heyetimizce en fazla kamu yaran ifa edecek çözümün alanının tümüyle park alanına katılması olduğunun düşünüldüğü, bu gerekçelerle dava konusu nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı görüş ve kanaatine varmıştır" denildi. 



Ordu Olay Gazetesi 


Geri Dön