25 / 04 / 2024

Ordu'da 19 ilçeye açık hava sineması kurulacak!

Ordu'da 19 ilçeye açık hava sineması kurulacak!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Sinema Günleri' projesi kapsamında Müdürlük tarafından 19 ilçeye bağlı 38 mahallede hiç sinema görmemiş, köylüler ve çocuklar için açık hava sineması kurulması için karar verildi.



Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Sinema Günleri' projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje kapsamında Müdürlük tarafından 19 ilçeye bağlı 38 mahallede hiç sinema görmemiş, köylüler ve çocuklar için açık hava sineması kurulması için karar verildi. Kasım 2014'te projelendirilen ve 1 Mayıs'tan itibaren hayata geçecek olan proje Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Düzenlenen sinemalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı filmler gösterilecek. 


Sinemayı tanıyacaklar Sinema Günleri projesinin uzun uğraşlar sonucunda bittiğini ve sinemayı herkesin göreceğini ifade eden Ordu Kültür ve Turizm il Müdürü Uğur Toparlak, "Kültür ve Turizm il Müdürlüğünün 'Sinema Günleri' projesini hazırlayıp Kültür ve Turizm Bakanlığımıza göndermiştik. Bakanlığımızda projemize olumlu baktı ve projemiz onaylandı. Sinema Genel Müdürlüğümüz ile koordineli olarak hazırladığımız proje ile birlikte, 19 ilçemizin 38 mahallesinde sinema görmemiş köy çocuklarına ilköğretim öğrencilerine ve köylü vatandaşlarımıza açık hava sineması kurarak onların sinemayı görmesini, sinema kültürümüzü öğretmeyi sağlayacağız. 'Sinema Günleri' projemiz 1 Mayıs'ta start alacak, ve her ilçenin iki mahallesinde hizmet verecek" dedi. 


Milat


Geri Dön