29 / 03 / 2024

Ordu'da 205 riskli bina yıkıldı!

Ordu'da 205 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ordu il genelinde risk tespiti yaptığı binaların yıkımını sürdürüyor. Ordu’da 2013 yılında 28 bina risk kapsamına alınırken 15’i yıkıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ordu il genelinde risk tespiti yaptığı binaların yıkımını sürdürüyor.


Edinilen bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ordu’da 2013 yılında 28 bina risk kapsamına alınırken 15’i yıkıldı. 16 aile ise kira yardımından faydalandı. 2014 yılında ise 106 bina risk kapsamına alınırken 40’ının yıkımı gerçekleştirildi, 75 aile kira yardımından faydalandırıldı.2015 yılında ise il sınırları içerisinde 235 binanın risk tespiti yapılırken 150 binanın yıkımı gerçekleştirildi.



RİSKLİ ALAN BİLİNENDEN DAHA BÜYÜK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ordu’da yaptığı risk tespitleri durumun bilinenden daha riskli olduğunu gösterdi. Buna göre, daha önce riskli alanlar olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm yapılması planlanan stadyum ve çevresindeki binalar ile Yeni Mahalle’deki Sanayi Sitesi, Otogar ve Öğretmenler Sitesi olarak belirlenmesine rağmen Düz Mahalle’den Yeni Mahalle’ye kadar uzanan ve Bucak Mahallesi’nin bir bölümünü de içine alan, adeta şehrin merkezini kapsayan alanlar, üzerindeki yapılaşma nedeniyle ‘riskli alan’ bölgesi kapsamında bulunuyor. Yine ayrıca Bahçelievler Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi’nin küçük bir bölümü riskli alan kapsamına alındı.

Bu arada Fatsa ilçesinde ilçenin en eski yerleşim birimi ile üst mahalleleri ‘riskli alan’ kapsamında değerlendirilirken, en az riskli alan Ünye ilçesinde oldu.


Milliyet


Geri Dön