27 / 04 / 2024

Ordu'da çarpık kentleşme engellenmeli!

Ordu'da çarpık kentleşme engellenmeli!

Ordu'nun önde gelen inşaat firmalarından Özay Demir İnşaat’ın ve Lens Yapı Kimyasalları’nın desteğiyle düzenlenen seminerde bir araya gelen Ordulu ustalar, Ordu’nun inşaat sektörü alanındaki son durumunu tartıştı.




Ordu'nun önde gelen inşaat firmalarından Özay Demir İnşaat’ın ve Lens Yapı Kimyasalları’nın desteğiyle düzenlenen seminerde bir araya gelen Ordulu ustalar, Ordu’nun inşaat sektörü alanındaki son durumunu tartıştı. 


ORDU’DA ÇARPIK KENTLEŞME ENGELLENMELİ 

Ordunun önde gelen firmalarından Özaydemir İnşaat satış sorumlusu Cemil  Seren, Ordu’nun çarpık yapılaşan bazı bölgelerine değinerek şehrin estetik açıdan daha iyisini hak ettiğini belirtti. Ordu halkı estetik açıdan güzel bir kentleşmeyi hak ediyor. Parkı, eğlence yerleri ve insanların bir araya gelip enerjilerini atabileceği binaların aralarında planlanmış alanlar oluşturulması gerektiğini belirten Cemil Seren, mantolama konusuna da değinerek, 2017 yılına kadar mevcut binalarda zorunlu bir uygulama olan ısı yalıtımı yaptırmaya karar verenlerin öncelikle dikkat etmesi gereken unsurlara değindi. 


YANLIŞ MANTOLAMAYA DİKKAT ÇEKTİLER! 

Kış aylarının yaklaşmasıyla binalarda ve inşaatlarda ısı yalıtımı konusunda yapılan hataları Masaya yatıran ustalar, Orduluları yanlış mantolama konusunda uyardı. Lens Yapı Kimyasalları teknik danışmanı Fuat Çetin,  ısı yalıtımında en çok yapılan hataları açıkladı ve yüksek performanslı ısı yalıtımı için önerilerini sıraladı. Isı yalıtım uzmanı Fuat Çetin, “Isı yalıtımı sayesinde kışın sıcak, yazın serin binalarda çok daha az fatura ödeyerek oturmak artık hayal değil.  Ancak her ısı yalıtımı uygulaması gerçek yalıtım sağlamıyor. Standart dışı malzemelerle yapılan yalıtımın, binanın enerji tüketiminde beklenen tasarrufu sağlamadığını, üstelik yalıtım için harcanan paranın çöpe gitmesine sebep oluyor.” diye konuştu. 


FATSA’DA İNŞAATLAR DAHA KISA ZAMANDA BİTECEK

Lens Yapı Kimyasalları teknik danışmanı Serhat Aşcı, Fatsa’da ustalara seslenerek İnşaat alanında bu zamana kadar yaşanılan kum ve çimento sıkıntısına ve kirliliğine değindi. Yapılan arge çalışmalarıyla artık bu sıkıntılara son veren ürünler geliştirildiğini belirten Serhat Aşcı, bu konuda hazır makine sıvası olarak üretilen Jetmatik ürününe dikkat çekti.  Aşçı, “Kumu ve çimentoyu içinde barındıran Jetmatik, harç karma, kum taşıma, kumu yüksek katlara çekme derdine son veriyor.1 ayda bitecek kara sıva işini makineyle 2 haftada bitirme imkanı veriyor.” diye konuştu.


Samsun Haber 


Geri Dön