25 / 04 / 2024

Ordu'da icradan 1 milyon 181 bin 556 TL'ye satılık apartman!

 Ordu'da icradan 1 milyon 181 bin 556 TL'ye satılık apartman!

Ordu'da Ordu 2. İcra Müdürlüğü apartmanı satışa çıkardı. Apartmanın fiyatı 1 milyon 181 bin 556 lira olarak belirlendi...



T.C. ORDU 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: 2012/2933 Esas

TAŞINMAZ MALLARIN ACIK ARTIRMA İLANI (ORDU 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN)


Satılmasına karar verilen taşınmaz malların cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: Tapuda Ordu ili, Merkez ilçesi, Şarkiye Mah. 195 ada 2 parselde kayıtlı arsa ve üzerinde bulunan tabanda 56,85 m2 inşaat alanına sahip olan 2 katlı betonarme apartman nitelikli taşınmazın tamamıdır.


ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz Fidangör Mevkii olarak bilinen ve ticaretin en işlek olduğu Sırrıpaşa Caddesi üzerindedir. Dolmuş hattı 5 m. yakınından geçmektedir. Taşınmaz imar planında ticaret alanı olup, üzerine bitişik nizam 4 katlı bina yapılabilmektedir. Arsanın tamamına inşaat yapılabilmektedir. Dava konusu parsele bitişik olan köşe parsel üzerinde bulunan bina tescilli olduğundan mevcut binanın yerine yeni bina yapılması durumunda Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun uygun görüşü alınması gerekmektedir. Dava konusu taşınmazın bulunduğu bölge şehir merkezindedir. Ulaşımı oldukça kolaydır. Belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaktadır. Çevresi işyeri ticari bölge olarak oldukça gelişmiştir. Önünde bulunan Sim Paşa Caddesi trafiğe kapalıdır. Halkın yoğun olduğu ve tercih ettiği bir bölgedir. Kamu kurum ve kuruluşlarına, bankalara yakındır. Taşınmaz üzerinde tabanda 56,85 m2, toplamda ise 113,70 m2 alanına sahip 2 katlı betonarme bina bulunmaktadır. Bina 94 kapı numaralıdır. Binanın alt katı mevcutta kuyumcu olarak faaliyet göstermektedir. Üst katta Sırrı Paşa Caddesinden girilen ayrı bir kapı ile ulaşılmaktadır. Bu kapı demir doğramadır. Üst katın pencereleri PVC doğramadır, birbirinden bağımsızdır. Binanın sadece Sırrı Paşa Caddesine bakan cephesi açık olup, diğer 3 cephesi bitişik nizamda yapılmıştır. Düz teras çatılıdır. Zemin katın tabanı granit kaplama, duvarları ahşap lambri, tavanı ahşap asma tavandır. Tavanda gömme spotlar bulunmaktadır. Arkada lavabo bölümü vardır. İçinde tuvalet yoktur. Yola bakan cephesinde granit kaplama yapılmıştır. Dış kapısı ve camekan doğramaları ahşaptır. Zemin kat yenilenmiştir. Bina yaklaşık 25-30 yıllıktır.


İMAR DURUMU : Taşınmaz bitişik nizam ticaret alanında kalmaktadır, bitişik nizam 4 kat ticaret amaçlı bina yapılabilmektedir. Komşu parselde bulunan tescilli binadan dolayı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun görüşü olmadan uygulama yapılamaz. 


MUHAMMEN DEĞERİ: 1.181.556,20 TLdir.

SATIŞ ŞARTLARI:


1)BİRİNCİ ARTIRMA 11.09.2012 günü Ordu 1. İcra Müdürlüğü'nde saat: 10:00-10:10 arasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada muhammen değerin %60'ı ve satış ve paylaştırma giderlerini (ve varsa rüçhanlı alacaklar toplamını) geçmek kaydıyla talipli çıkması durumunda konu taşınmaz bu talipliye ihale edilecek, bu koşullarla talipli çıkmaması durumunda en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 21.09.2012 günü avm ver ve saatte İKİNCİ ARTIRMAYA çıkartılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise konu taşınmaz ilanda gösterilen müddet sonunda muhammen değerin %40'ını ve satış ve paylaştırma giderlerini (varsa rüçhanlı alacaklar toplamını) geçmek kaydıyla en çok artırana ihale edilecektir. Böyle bedellerle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2)Artırmaya katılacakların muhammen değerin %20'si oranında pey akçesi (teminat) veya bu miktarda milli bir bankanın kayıtsız, koşulsuz, süresiz, kesin teminat mektubunu vermeleri gerekir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga resmi, tellaliye, katma değer vergisi, tapu harç ve giderleri, tahliye giderleri ihale alıcısına ait olacaktır. Tellaliye ve ihale damga resmi gününde, K.D.V. bedel için verilen sürede alıcı tarafından yatırılacaktır. Taşınmazın aynından doğup ihale gününe dek biriken vergi borçları ihale bedelinden ödenir.


3)İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4)İhaleye katılıp daha sonra bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ve diğer zararlar ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5)Şartname artırmadan evvel en az on gün müddetle açık bulundurulur, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcı adayına bir Örneği gönderilebilir. Şartname ile işbu ilan arasında farklılık olması durumunda şartnameye itibar olunur. Kendilerine gönderilen satış ilanı tebliğ edilemeyen ilgililerle hakkında adres araştırması yapılmayacak ve bu ilanı kendisine tebligat yapılamayan ilgililere ilanen yapılmış tebligat yerine de geçecektir.


6)Artırmaya katılacakların şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak "isteyenlerin 2012/2933 Esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


(İc.lf.K.126)

Yönetmelik örnek no:27

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

B.: 48647 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.il an .gov.tr’de


İlanı detaylı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön