26 / 04 / 2024

Ordu'da icradan 2.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ordu'da icradan 2.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ordu İli Fatsa İlçesi'nde bulunan gayrimenkul Fatsa İcra Dairesi tarafından 9 Ekim 2015 günü saat 10:00 ile 10:05 arasında açık artırma usulüyle ihale edilecek.



Ordu Fatsa'da yer alan gayrimenkul 2 milyon 922 bin 916 TL bedelle Fatsa İcra Dairesi tarafınca satışa çıkacak.


Özellikleri : Ordu İl, Fatsa İlçe, 4684 Parsel No, Güvercinlik Mahalle/Mevkii, BOLAMAN MAH. Köyü. Satışa konu taşınmaz Bolaman Beldesi Güvercinlik Mah. 4684 nulu parsel hudut ve mevki itibari ile Doğusu 4701 nolu parsel ve kısmen yol Batısı 188 ada 1, 189 ada 2 ve 755 nolu parseller. Kuzeyi : Samsun-Ordu Karayolu. Güneyi: patika ile çevrili Taşınmazın tapudaki niteliği fındık bahçesi olup yüzölçümü 11.402,22 m2 dir. Parsel üzerinde kadastro paftasına işlenmemiş bina olduğu tespit edilmiş olup resimlerde mevcut krokide A harfi ile gösterilmiştir. Taşınmazın üzerinde 3 adet yapı bulunmaktadır.


1. Kıymet takdirine konu olan taşınmaz parsel üzerinde 2 katlı yaklaşık 20 yıl önce yapılmış idare binası bulunmaktadır. Binanın dışı sıvalı boyalı olup çatısı ahşap üzeri kiremit örtülüdür. İdare binasının pencereleri pvc içi sıvalı ve boyalı, bazı mahalleri ahşap geri kalan kısımları da mozaik kaplıdır. İdare binası tabanda 100 m2 alana sahiptir.


2. Yine taşınmaz üzerinde bulunan tek katlı olarak yaklaşık 20 yol önce yapılmış kademe binası bulunmaktadır. İç kısmı sıvalı boyalıdır. Çatısı ise basit bir şekilde yapılmış ahşap üzeri çinko ile kaplıdır. Kademe binası tabanda 146 m2 alana sahiptir.


3. Yine taşınmaz üzerindeki tek katlı olarak yaklaşık 20 yıl önce yapılmış depo bulunmaktadır. Deponun iki tarafı tuğla ile kapatılmıştır. Çatısı basit bir şekilde yapılmış olup çinko ile kaplıdır. Kademe binası tabanda 82.50 m2 alana sahiptir. Depo teknolojik ömrünü tamamlamış olup herhangi bir ekonomik değeri bulunmamaktadır. Satışa konu taşınmaz toplamda 11.402.22 m2 alana sahip olup Ordu-Fatsa Salih yoluna cepheli bolaman beldesine yaklaşık 600 m Fatsa Merkezine ise yaklaşık 2.5 km mesafededir. Taşınmaz parselin arazi yapısı düzdür. Bolaman Belediye Başkanlığının 08/10/2013 tarih ve 1186 sayılı yazmış olduğu yazıda adı geçen 4684 nolu parselin 30-N-IVd paftasında olduğu parselde imar yolu ve park terkini yapılması gerektiği belirtilmektedir. Parsel belediye sınırları ve imar planı içerisinde imara uygun ifrazı yapılmamış arsa vasfındadır. Belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Taşınmazın ifrazı sapılmamış olduğundan parsel içerisinde bulunan imar yollarının terki yapılmamış alt ve üst yapısı ikmal edilmemiştir. Taşınmazın ifrazı yapıldığında 3194 sayılı İmar Kanununa göre yol, yeşil alan park vb hizmetler için %40' a kadar mecburi terk söz konusudur. Taşınmazın kuzey güney doğrultusunda açılacak olan 7 m genişliğindeki yolun büyük bir kısmının parsel içerisinden geçtiği parselin iç kısmından doğu batı doğrultusunda 10 m genişliğinde imar yolu bulunmakta olup bu yol parseli iki imar adasına bölmektedir. Parselin güney tarafındaki en uç kısmında park alanı ile imar yoluna giden kısımları da mevcuttur. Yukarıda belirtilen hususlar tamamlandıktan sonra parselden geriye 7.699.78 m2 bulunan imar adası yaklaşık olarak 3.881.00 m2 olup. Ayrık nizamda imar yollarından 10 m. komşu parsellerden 3 m çekerek 5 kat yapılaşma koşullarına sahiptir. 10 1 lik imar yolundan sonra kalan imar adası ise yaklaşık olarak 3.818.78 m2 olup ayrık nizamda imar yollarından 5 m komşu parsellerden 3 m çekerek 2 kat yapılaşma koşullarına sahiptir.

Yüzölçümü : 11.402.22 m2


Arsa Payı : Tam


İmar Durumu : Dosyasındadır.


Kıymeti : 2.922.916.60 TL


KDV Oranı : % 18


Kaydındaki Şerhler : Dosyasındadır.


1. Satış Günü : 09/10/2015 sünü 10:00 - 10:05 arası


2. Satış Günü : 09/11/2015 günü 10:00 - 10:05 arası


Satış Yeri : FATSA ADLİYESİ ZEMİN KAT İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ODASI



Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İş bu satış ilanının gazete ilanı tapuda adresi bulunamayan ve kendisine adli tebligat yapılamayan tüm ilgililere İ.İ.K nun 127. maddesi uyarınca tebligat yerine kaim olacaktır.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/970 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunıır.07/08/2015


Geri Dön