19 / 04 / 2024

Ordu'da iki apartman kamulaştırılarak yıkılacak!

Ordu'da iki apartman kamulaştırılarak yıkılacak!

Altıordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği kapsamında Mart ayında Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşınan ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edilen raporda karar verildi.



Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Taşbaşı Mahallesi 'nde bulunan Martı ve Köşk apartmanlarının kamulaştırılarak yıkılmasını kararlaştırıldı. 


Altıordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği kapsamında Mart ayında Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşınan ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edilen raporda karar verildi. Komisyon tarafından yapılan incelemelerde Martı ve Köşk Apartmanlarının kamulaştırılarak yıkılmasının uygun olacağı kararlaştırıldı. 


Rapordu şu ifadelere yer verildi: "Komisyonumuzca yapılan inceleme neticesinde; İlimiz Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi, 19K-III-A uygulama imar planı paftası, 497 ada 4 nolu parselde hazırlanan U.İ.P-102,79 plan işlem numaralı plan tadilatı ile 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği yapılması talep edilmektedir. Söz konusu parseldeki yapı mevcut imar planında Islah Edilecek ve Koşullu Yenilenebilecek Yapılar statüsünde bulunmakta olup konut alanı olarak planlanmıştır. Bahse konu olan alanda yeşil alanın sürekliliğinin sağlanması ve tarihi dokuyu olumsuz etkilediği gerekçesiyle konut alanı park alanı olarak düzenlenerek 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği hazırlanmıştır. Yapılan inceleme sonucunda; söz konusu imar planı değişikliği teklifinin nazım imar planı ana kararlarına aykırılık teşkil etmediğinden komisyonumuzca uygun görülmüştür. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7-b, 7-c ve 14. maddesine göre işbu rapor Meclise sunulmak üzere tarafımızdan tanzim ve imza altına alınmıştır." Öte yandan yıkılan binaların yerine park yapılacağı öğrenildi. 



Ordu Olay Gazetesi


Geri Dön