26 / 04 / 2024

Ordu'da köylü kadınlar eko turizm ile hizmet veriyor!

Ordu'da köylü kadınlar eko turizm ile hizmet veriyor!

Eko Turizm kapsamında köye gelenler, süt sağma, yumurta toplama, yün yataklarda yatma, doğa yürüyüşü imkanının yanında odun ateşi ile Karadeniz'e özgü kuzine sobalar üzerinde pişen yemeklerden de yeme imkanı buluyor...



Ordu'nun Kayabaşı köyünde ilk önce 3 kadının bir araya gelmesi ile başlayan Eko Turizm şimdi tüm köy kadınlarına yayıldı. Eko Turizm kapsamında köye gelenler, süt sağma, yumurta toplama, yün yataklarda yatma, doğa yürüyüşü imkanının yanında odun ateşi ile Karadeniz'e özgü kuzine sobalar üzerinde pişen yemeklerden de yeme imkanı buluyor. En çok şehir yaşamından bunalanların dikkatini çeken Eko Turizm sayesinde çocukların köy yaşamını öğrenme imkanı sağlanıyor. Eko Turizm'in fikir sahibi emekli hemşire Pervin Özcan, Profesyortel olalım anlamında 3 ay boyunca halk eğitimden pansiyonculuk kursu aldıklarını belirten şunlan söyledi:" Kursu bitirdikten sonra köydeki konuk evlerini tespit etmeye başladık. 


Şuan 10 tane evimiz 40 tane yatağımız mevcut. Hazır haldeyiz. Pansiyonculuk eğitimi de aldık nasıl olsa. Arkadaşlarımız güzel yemeklerde yapıyor temiz çalışıyorlar. Bunlara güvenerek daha iyi işler yapmaya başladık. Köyümüzde Eko Tarım'a önem veriyoruz. Bütün ürünleri hayvan gübresi ile yapılan ürünlerden oluşuyor. Doğal olarak plastiklerden ve kimyasallardan arınan bir sunum sergilemek istiyoruz. İtalya, Romanya, Polonya ve Litvanya'dan gelen öğrenci gurubu, üniversite öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir grubu köyümüzde ağırladık. Bir gece kaldılar. Köyün gençleri ile mailleşiyorlar. 

Hala köydeki o heyecanı unutamadıklarını söylüyorlar"


Hürses Gazetesi 


Geri Dön